Železničar godinu završava na drugom mestu, ubedljivo savladao Dubočicu

Izvor: JužneVesti.com, 15.Dec.2019, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železničar godinu završava na drugom mestu, ubedljivo savladao Dubočicu

Na najbolji način završili su 2019. godinu rukometaši niškog Železničara pošto su ubedljivom pobedom (39:22) u hali "Čair" slavili u derbiju juga nad leskovačkom Dubočicom i tako zaposeli drugu poziciju ARKUS lige. Nišlije, nošene velikom podrškom sa tribina, pružile su odličnu partiju i motivisanu igru.

Drugi put u ovoj sezoni u derbiju juga Srbije slavio je "Želja", ali ovog puta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dosta ubedljivije. Leskovčani nisu stigli u halu "Čair" sa belom zastavom, ali ni preterano odlučni da napadnu blagog favorita. Foto: Vanja Keser

Osim početnih 1:1 i 2:2, Dubočica nije imala izjednačenje. Golovima Spasića i Stojanovića i serijom 4:0 u 9. minutu domaći su vodili sa 6:2, a gosti su teško mogli do gola gde je vladao njihov sugrađanin Miroslav Kocić.

Serijama su niški igrači uvećavali prednost, pa su u 21. minutu imali dvocifrenu razliku (16:6). Dva gola Atanaskovića malo su povratila Dubočicu (16:8 u 26. minutu), ali nedovoljno pošto su do kraja prvog dela igre pogađali Pavlović i Milovanović za 19:10 koliko je bilo pred odlazak na odmor.

Foto: Vanja Keser Ni odmor nije prekinuo nalete Nišlija, a najefikasniji je bio Milovanović koji je u drugom delu igre dao 7 od svojih 10 golova. Od 37. do 43. minuta "Želja" je serijom 4:0 poveo sa 27:13. Rezultatska razlika je rasla, pa su u poslednjih desetak minuta u igru ulazili igrači sa manjim minutažama. To su i koristili, pa su se i mlađani Ačković, Radivojević, Petrović i Potkonjak upisali u strelce.

Na kraju, Železničar je slavio visokim rezultatom 39:22 i tako ostvario devetu pobedu u ARKUS ligi, dok je Dubočica pretrpela peti poraz.

Odličnu rolu u dresu niškog kluba pružio je Nemanja Milovanović sa 10 pogodaka, dok su po 7 postigli Đorđe Spasić i Aleksandar Stojanović. Sa druge strane, u timu Dubočice po 6 pogodaka imali su Andrija Atanasković i Nikola Matović. U Niš došli i navijači DUbočice, foto: Vanja Keser

Na kraju takmičarske 2019. godine Železničar se nalazi na drugoj poziciji na tabeli ARKUS lige, dok su Leskovčani četvrti.

Liga se nastavlja prvog vikenda u februaru naredne godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.