Zavetnica bi da ugasi Južne vesti, a Cvetanović bi da ih prevaspitava

Izvor: JužneVesti.com, 04.Dec.2019, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavetnica bi da ugasi "Južne vesti", a Cvetanović bi da ih prevaspitava

Odbornica Zavetnika u niškom parlamentu Jelena Đorđević preti da će ugasiti Južne vesti kad dođe na vlast, nezadovoljna time što se o njoj ne piše više. Slične tegobe ima i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović (SNS) koji kaže da se o njemu ne piše pozitivno, pa je odlučio da diskrimiše medije i da ne odgovara na pitanja Južnih vesti, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << što mu je obaveza kao funkcioneru.

U desetogodišnjoj istoriji Južnih vesti bilo je mnogih koji bi da ugase ili uređuju najčitaniji nezavisni medij na jugu Srbije, a najozbiljnjija je bila šestomesečna opsada i kampanja Poreske uprave prošle godine.

U listu potencijalnih cenzora koji prete i pritiskaju medije upisala se i niška političarka, odbornica Srpske stranke Zavetnici Jelena Đorđević.

Da se ja pitam, Južne vesti bi bile ugašene! - uskliknula je Đorđevićeva.

Kao razlog za ovaj Fejsbuk pohod na nezavisnost medija navela je to što nije preneta njena govorancija sa sednice gradske skupštine u petak, a za sve nudi i objašnjenje koje uključuje i Soroša.

Na ovaj način JV manipulišu građanima, koji ne podržavaju rad vlasti, koji ne veruju ni bivšoj vlasti tj. Savezu, koji žele nešto novo i ujedno skrivaju postojanje opcije koja jeste pravi predstavnik Trećeg puta, van vlasti i kvazi-opozicije SzS. Toliko nemaju granice, da sada jasno stavljaju svima na znanje: Da, Nas finansira Soroš koji podržava Savez i za nas Savez jeste opozicija, a onu pravu opoziciju Zavetnike strpaćemo u koš sa vlašću, na taj način što ćemo prikrivati svesno njihov pravi, opozicioni rad i delovanje. Sram vas bilo! I vas i Informer i ostale lažljve medije ugasićemo kad dodje naše vreme. Budite sigurni! - zapretila je Đorđevićeva.

Pitanja da li zna ko je Jelena Đorđević i da li je ikako sprečava u njenoj političkoj karijeri, poslata su i Džordžu Sorošu preko njegove fondacije.

A politički put Jelene Đorđević kroz razne stranke i javna preduzeća, možete pročitati u rubrici "Ko je ko".

Osuđivani nasilnik nad ženama, koji je juče u Leskovcu bio na protestu protiv "nasilja" nad Vučićem, gradonačelnik Goran Cvetanović ne želi da odgovara na pitanja medija jer mu se ne sviđaju.

Tako nije želeo da odgovori na pitanja o organizaciji jučerašnjeg leskovačkog protesta protiv NIN-a i Danasa i papirnatog atentata na Vučića naslovnicama i karikaturama, a i smatra da je skupštinska sala posle Gradskog veća “neprikladno mesto za politička pitanja”.Neće da odgovara: Foto: printskrin

Gospođo, ovo je Gradsko veće, Vi me pitate nešto potpuno politički. Nemam nameru, naročito za vaš medij, da dajem takve odgovore. I juče ste isto tako nastupali. Vi znate, nijednom niste objavili nijednu vest da ja učestvujem kao gradonačelnik, a da je pozitivno. Nikada nijednu vest. Samo negativno. kako Vi očekujete onda neku saradnju. Mediji se sastoje u tome da objavljuju nešto negativno, ali i da objavljuju nešto što je pozitivno. Nikada ništa niste objavili pozitivno i, ako objavite nešto za Grad, ja ne postojim. A sve što je negativno objavljujete. Vi sami treba da vidite koliko ste objektivni i koliko se bavite pravim novinarstvom - rekao je Cvetanović.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije ove slučajeve objašnjava time da političari davno zamislili da mediji moraju da služe njima, a ne javnom interesu.

Takav model postavio je Vučić, a svi po ugledu na njega misle da mogu da se ponašaju kako hoće i dokle hoće. Ja mislim da neće moći još dugo tako jer su se zapetljali u svoje izlive mržnji, neotesanost i bezobrazluk, a da novinari treba da nastave svoj posao i postavljaju pitanja - kaže Bodrožić.

POlitičari misle da im mediji služe; printskrinPredsednik NUNS podseća da Južne vesti dugo trpe razne pritiske, pa nije ni čudo što su i Zavetnici od vlasti preuzeli istu matricu ponašanja.

Pokazali ste mnogo puta da svoj posao radite profesionalno. Ta odbornica želi da joj ispunjavate želje, pa se na to nemojte obazirati, a gradonačelnik Leskovca je poznat po svojim ludačkim izjavama iz vremena dok je bio radikal, a ističe se i sada nedemokratskim postupcima - kaže Bodrožić.

Zaključuje i da je sve očekivano jer naprednjaci žele medije kao svoju razglasnu tablu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

„Zavetnica“ bi da ugasi Južne vesti, a Cvetanović bi da ih „prevaspitava“

Izvor: Danas, 05.Dec.2019, 12:02

Odbornica Zavetnika u niškom parlamentu Jelena Đorđević preti da će ugasiti Južne vesti kad dođe na vlast, nezadovoljna time što se o njoj ne piše više.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.