Za tablice sa posebnim imenom i posebna cena od 900 evra

Izvor: juGmedia, 20.Avg.2018, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za tablice sa posebnim imenom i posebna cena od 900 evra

U svetu, ali i kod nas, već neko vreme prisutan je trend personalizovanja registarskih tablica na automobilima, pa sada razni natpisi na tablicama kruže Beogradom, ali se sve češće mogu videti i na ulicama Leskovca.

„TATA“, „SOKO“, „PANTA“, „ŽIKA“, „ERA“, “CAR”, samo su neki od natpisa na tablicama koji se mogu videti na ulicama, piše Blic.

Registarske tablice za četvorotočkaše >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << po izboru vlasnika koštaju 87.530 dinara, a vlasnik vozila može da izrazi želju za određenim brojčanim i slovnim oznakama.

Procedura za izdavanje personalizovanih registarskih tablica potpuno identična kao i za obične tablice, podnosi se zahtev za registraciju vozila, s tim što vlasnik vozila istakne zahtev da želi da na registarskoj tablici ima određene slovne, ili brojčane oznake po svom izboru.

Nadležna policijska uprava ili stanica ceni da li je izbor vlasnika eventualno nemoralan, vređa javni poredak i slično i donosi odluku da li će se takva kombinacija dozvoliti.

Ako se bira kombinacija brojčanih i slovnih znakova u njoj se moraju nalaziti najmanje dva slovna znaka, izuzimajući kombinaciju slovnih znakova „TX“, „RP“ i „RPE“.

Između brojčanih i slovnih znakova na registarskoj tablici obavezan je znak „-“ koji se računa kao jedan od izabranih znakova.

Iako se za ovo zadovoljstvo mora izdvojiti pravo malo bogatstvo, stiče se utisak da mnogi na taj način žele da dokažu da su imućni, dok neki samo žele da privuku pažnju ili da se našale.

 Jedno je sigurno: automobili sa takvim tablicama su uvek atrakcija na drumu.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.