Izvor: RTS, 26.Jun.2021, 17:29

Vojna policija Kopnene vojske u akciji protiv terorista na poligonu "Međa"

Na poligonu "Međa" kod Leskovca, jedinice vojne policije iz sastava Kopnene vojske realizuju protivterorističke vežbe i intenzivna taktička uvežbavanja.
Tokom vežbe proigravaju se taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju u blokadi i uništenju terorističke grupe, od dobijanja obaveštajnih podataka do uspešnog izvršenja zadatka, uz upotrebu žive sile i specijalnih vozila vojne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policije.

Nastupanje u napadu na terorističku grupu, dejstvo snajperskih parova i borbenih vozila, pretres terena, sprečavanje bekstva terorista, kao i neutralisanje terorističkih grupa u utvrđenim objektima, samo su deo segmenata vežbe koje izvode vojni policajci.
Učešćem na vežbi unapređuju se sposobnosti jedinica vojne policije Kopnene vojske za realizaciju najrazličitijih vojnopolicijskih zadataka i efikasan odgovor na potencijalne izazove, rizike i pretnje bezbednosti u svim zemljišnim, meteorološkim i borbenim uslovima.
Vežbovne aktivnosti na poligonu "Međa" deo su Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021", koju na osam lokacija širom Srbije izvode jedinice Kopnene vojske u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Protivteroristička vežba jedinica vojne policije Kopnene vojske

Izvor: Beta Video, 26.Jun.2021

BEOGRAD - Na poligonu „Međa“ kod Leskovca, jedinice vojne policije iz sastava Kopnene vojske realizuju protivterorističke vežbe i intenzivna taktička uvežbavanja. Vežbovne aktivnosti na poligonu „Međa“ deo su Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021. (pokrivalice)...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.