Utorkom i četvrtkom obilazak postavke o starom Leskovcu sa vodičem

Izvor: JužneVesti.com, 17.Avg.2020, 12:58

Utorkom i četvrtkom obilazak postavke o starom Leskovcu sa vodičem

Kako je Leskovac izgledao od oslobođenja Turaka krajem 1877. godine,ž do početka Drugog svetskog rata 1941. godine, posetioci mogu saznati na izložbi u Narodnom muzeju, a utorkom i četvrtkom ova ustanova organizuje obilazak sa vodičem. Zbog epidemiološke situacije, najava posete je obavezna.

Stalna postavka nosi naziv Leskovac - Srpski Mančester i prikazana je kroz više tematskih celina.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />Tada je Leskovac doživeo dinamičnu transformaciju - preobražaj od tek malo veće orijentalne varoši, sredinom 19. veka, do najznačajnijeg srpskog industrijskog centra posle Beograda. Zahvaljujući razvoju tekstilne industrije, Leskovac se krajem 19. i početkom 20. veka našao među četiri grada u Evropi za koje se vezuje termin "Mančester" - kažu u Muzeju.

Cena ulaznice za odrasle je 100, a za decu 50 dinara, foto: Narodni muzej Leskovac Obilazak sa vodičem organizuje se svakog utorka i četvrtka od 19 i 20:30, a zbog epidemije virusa korona, najava dolaska je obavezna.

Zbog trenutne epideimološke situacije formiraće se grupe od maksimalno 10 posetilaca, a svi koji dođu moraju da se pridržavaju svih propisanih mera zaštite - kažu u Muzeju.

Oni koji žele da vide ovu postavku, svoj dolazak mogu najaviti mejlom na [email protected] ili telefonom na 064/8715473.

Cena ulaznice za odrasle je 100, a za decu 50 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.