Upravljanje komunalnim otpadom kroz jačanje uloge sakupljača

Izvor: JUGpress.com, 10.Dec.2018, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upravljanje komunalnim otpadom kroz jačanje uloge sakupljača

LESKOVAC-VUČJE

Nevladina organizacija ,,Porečje“ iz Vučja, u saradnji sa Odeljenjem za životnu sredinu grada Leskovca, sredstvima loklanog Fonda za zaštitu životne sredine , pokreće projekat ,,Upravljanje komunalnim otpadom – jačanje uloge sakupljača u skladu sa Zakonom o zaštiti životne sredine”.

“Uloga sakupljača u sistemu prikupl janja sekundarnih sirovina i reciklaže je poznata. Medjutim, baveći se svojom delatnošću sakupljači znaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da donesu više štete životnoj sredini i svom zdravlju nego koristi. Nizak nivo obrazovanja i loše navike ključni su problem za negativne pojave koje se javljaju kod samih sakupljača za vreme dok se  bave prikupljanjem, prevozom i privremenim odlaganjem komunalnog otpada kao sirovine. Imajući ovo u vidu, ovaj projekat je pokrenut sa ciljem da otkloni negativne pojave brinući o životnoj sredini i zdravlju sakupljača sekundarnih sirovina. Pored predvidjene obuke na temu upravljanja komunalnim otpadom, sakupljačima če biti podeljena zaštitna odela. Na ovaj način zajedno sa lokalnom samoupravom pokazujemo brigu za ove naše sugradjane”, kažu u NVO “Porečje” iz Vučja.

,,Drago mi je što je naš projekat prepoznat i što su donosioci odluka odlučili da ga podrže. Podrškom ovom projektu otvaraju se i neke nove mogućnosti zajedničke saradnje na poboljšanju položaja ove ciljne grupe, ali i romske manjinske zajednice u celini”,  kaže koordinator projekta Zoran Živković.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.