U toku konkurs za finansiranje omladinskih projekata

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2020, 10:28

U toku konkurs za finansiranje omladinskih projekata

Neformalne grupe i udruženja mladih od 15 do 30 godina koji imaju ideju kako mogu urediti svoj kraj ili doprineti zajednici, za finansijsku pomoć mogu se prijaviti na konkurs koji organizuje Udruženje Tim 42 iz Leskovca. Po projektu će biti dodeljeno od 20.000 do 42.000 dinara, a prijave su do 16. avgusta.

Ideja konkursa Šta nam teško je da podrži lično i društveno osnaživanje mladih, da pomogne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << aktivnom učešću mladih u razvoju celog društva i zajednica, kažu organizatori, ali i da uspostavi saradnju između aktera iz svih sektora za podršku volontiranju mladih.

Nakon onlajn prijavljivanja, komisija će odlučiti koji projekti će biti finansirani, nakon čega će biti održana onlajn obuka za predstavnike udruženja. Posle završene obuke, udruženja i neformalne grupe mogu krenuti u realizaciju projekta. Bitno je da akcija ima smisla, da bude realno ostvarljiva, rešava neki konkretan problem ili potrebu zajednice, tj. poboljšava život u vašem mestu, neprofitnog je karaktera, odnosno ne koristi se za ličnu dobit i da je tim sprovodi dobrovoljno - kažu organizatori.

Obrasci za prijavljivanje mogu se preuzeti ovde, a prijava se šalje na ovom linku.

Biće podržano 130 omladinskih volonterskih projekata, za šta je izdvojeno ukupno 5,4 miliona dinara.

Projekat sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca, EMPOWER iz Požege uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.