Izvor: juGmedia, 17.Okt.2018, 12:44 (ažurirano 02.Apr.2020.)
U prodaji i CIVOR sirće
Toliko je kiselo da je civor, pridev je koji koriste samo Leskovčani, pomalo i zaboravljen, ali su upravo privrednici sa juga odlučili da ga ožive i naprave pravo „Civor“ sirće.
Direktor proizvodnog pogona „Paprika plus“ iz Leskovca, iz kojeg izlazi ovaj proizvod, Ivan Nikolić tvrdi da jeste najkiselije vinsko sirće na svetu, a marketinškom idejom su očigledno oduševljeni i u Udruženju preduzetnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Ma bre to se rodilo ko preduzetnik!Ako ne znate kojeje Civor- toj je mnoooogo kiselo
Posted by Olivera Jovic on Среда, 17. октобар 2018.
„Zaista je civor kiselo. Mnogi koji nisu iz Leskovca možda neće razumeti o čemu pričam, ali smo se mi sa ovim proizvodom i fokusirali na naše ljude, malo starije domaćice, one koji znaju šta taj izraz zapravo znači“, ističe Nikolić.
Ime i ambalažu Civor sirćeta, koje se proizvodi u Donjoj Lokošnici, osmislio je njegov otac Dragan Nikolić.
„Ako smo već odlučili da obogatimo naš asortiman proizvoda i sirćetom, bilo je logično da ono bude civor“, dodaje Ivan.
Evo šta o samom proizvodu kaže njegov idejni tvorac:
Ovaj privrednik posluje u gradu na Veternici od 2014. godine, već izvovzi prerađenu mlevenu papriku iz Donje Lokošnice za najveće markete u Srbiji, kao i začine poput bibera i belog luka u prahu, a „Civorom“ odlučuje da proširi asortiman svojih proizvoda na tržištu.
Pogledaj vesti o: Facebook