U maju u niškom Narodnom pozorištu premijera predstave Heroj nacije

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2021, 16:15

U maju u niškom Narodnom pozorištu premijera predstave "Heroj nacije"

Predstava Heroj nacije, po tekstu Ivana Lalića i u režiji Spasoja Ž. Milovanovića, biće premijerno izvedena 13. i 14. maja na sceni Narodnog pozorišta u Nišu. Nakon premijere, ovu predstavu niški glumci izvešće i u Kraljevu, Kragujevcu i Leskovcu.

Nakon praznika niški glumci vraćaju se na scenu Narodnog pozorišta u petak, 7. maja, kada je planirano izvođenje predstave Jabuka po tekstu Verna >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Tiesena. U nedelju, 10. maja, publika će moći da pogleda Party, dok je za ponedeljak najavljeno izvođenje Ane Karenjine.

Pretpremijera predstave “Heroj nacije” zakazana je za 12. maj, dok su premijera i prva repriza najavljene za 13. i 14. maj - navedeno je u repertoaru Narodnog pozorišta.

Niška publika će do kraja meseca moći da pogleda i predstave Kako vam drago, Deobe, Gde smo ono stali, Jedan Edip, Lice i Sladoled.

Ljubitelji opere u nedelju 30. maja mogu da pogledaju gostovanje “Bell Opere” iz Beograda i izvođenje Don Đovanija.

Ansambl Studentskog kulturnog centra nastupiće u Nišu 31. maja sa predstavom Tajna stare vodenice, po teksu Miloša Petkovića i Petre Nešić.

Raspored ostalih predstava i gostovanja, koje u Narodnom pozorištu planiraju za maj, nalazi se na njihovom sajtu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.