Izvor: JUGpress.com, 07.Jun.2020, 12:32

U centru Leskovca zaustavljen saobraćaj zato što gradonačelnik i predsednik Skupštine grada voze bicikle tamo gde je to zabranjeno

LESKOVAC

U centru grada danas oko 10 sati bio je zaustavljen saobračaj zato što su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović (SNS) i predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurović (SPS) , sa svojim aktivistima, vozili bicikle.

Već treću godinu organizuje se akcija „Vožnja bicikala sa gradonačelnikom“, tokom koje Cvetanović, Đurovič >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i njihovi aktivisti u prvim redovima biciklama pređu trasu od Leskovačkog kulturnog centra do fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu.

U međuvremenu, ni u te tri godine niti u sedam godina njihove vladavine u Leskovcu nije napravljena nijedna biciklistička staza a na jedinoj, koja je ranije napravljena u ulici Stepe Stepanovića, postavljene su rashladne vitrine prodavnica i parkirani automobili.

Policija, koja je sada zaustavila saobraćaj i obezbeđivala čelene ljude iz lokalne vlasti da voze bicikle u glavnoj ulici, gde je to, inače , zabranjeno, kažnjava građane zbog ove iste aktivnosti, vožnje bicikla.

„Moderan način života i obaveze, kao i činjenica da veliki broj građana poseduje automobil, svakako ne utiču na naše zdravlje. Ovom akcijom želimo da ukažemo na mnogobrojne benefite voženje bicikla na mentalno i fizičko zdravlje, ali i očuvanje životne sredine,“ rekao je član Gradskog veća Stefan Kitanović koji nije objasnio zašto se gradske vlasti nisu angažovale na obezbeđivanju uslova građanima za bezbednu vožnju bicikla u Leskovcu.

Ovoj akciji se opet pridružio i leskovački biciklista paraolimpijac Milan Petrović.

„Meni je drago što ćemo se provozati sa dva najjača čoveka u gradu, gradonačelnikom Cvetanovićem i predsednikom skupštine Đurovićem i vidimo ko će kod prvog nadvožnjaka da „pusti“… “, rekao je Petrović.

“Inače, moj pilot Goran Šmelcerović i ja smo trebali da predstavljamo naš grad i državu na paraolimpijskim igrama u Japanu. Ali, zbog situacije sa virusom je to odloženo za sledeću godinu, što će nama omogućiti da se bolje pripremimo,“ dodao je on.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.