U Srbiji još 67 obolelih od korone, u Leskovcu više pacijenta u bolnici nego u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2020, 16:43

U Srbiji još 67 obolelih od korone, u Leskovcu više pacijenta u bolnici nego u Nišu

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, još 67 osoba u Srbiji pozitivno je na virus korona, te je ukupan broj obolelih u Srbiji od početka epidemije 10.243. Najveći porast novoobolelih u poslednja 24 sata beleži se u Leskovcu - 24, a u kovid bolnici u ovom gradu leči se 125 pacijenta. U Kliničkom centru u Nišu hospitalizovano je 106 pacijenta, 7 manje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nego juče.

Od 5.700 novotestiranih u Srbiji, 67 je pozitivno na kovid, saopštavaju iz Ministarstva zdravlja, a više od trećine je u Leskovcu - 24.

Ukupno je u ovom gradu na jugu Srbije od početka epidemije obolelo 332 ljudi, a u Opštoj bolnici u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, leči se 125 pacijenata, 5 više nego juče.

Danas smo imali 10 prijema, 5 otpusta, a nijedan naš pacijent nije poslat za niški Klinički centar. Nismo imali smrtnih slučajeva u prethodna 24 sata, a rezultati su stigli za 120 pacijenta - 8 je bilo negativno i 112 pozitivno na kovid. Svi pacijenti imaju lakšu kliničku sliku - kažu u leskovačkoj Bolnici.

Za razliku od Leskovca gde se broj hospitalizovanih povećao, 7 manje ih je u Kliničkom centru u Nišu, ukupno 106 pacijenata. U teškom stanju je njih 6 koji su priključeni na respiratore.

U starom delu Kliničkog centra leči se 104 pacijenta i u novoj zgradi 2. Od ukupnog broja hospitalizovanih, 6 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor - kažu u Kliničkom.

U Srbiji je na respiratorima ukupno 23 ljudi, a u poslednja 24 sata preminule su još 2 osobe, od početka epidemije ukupno 220.

Do sada je u Srbiji izlečeno 3.600 građana, a od izbijanja pandemije testirano je ukupno 151.304 građana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

"ŽIVEĆEMO U USLOVIMA STALNE PRETNJE" Još jedna osoba preminula od korone, mere OBAVEZNE

Izvor: Blic, 13.Maj.2020, 13:07

U Federaciji BiH je u poslednja 24 sata evidentiran još jedan smrtni slučaj, a osoba koja je bila pozitivna na korona virus je iz Travnika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.