U Leskovcu za jedan dan udvostručen broj obolelih, u Lazarevcu četvoro preminulih, u Obrenovcu dvoje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2020, 18:30

U Leskovcu za jedan dan udvostručen broj obolelih, u Lazarevcu četvoro preminulih, u Obrenovcu dvoje

Na teritoriji Leskovca do sada su od novog korona virusa obolele 62 osobe, što je više nego udvostručen broj zaraženih u odnosu na ponedeljak.

Kako prenosi RTS, u Jablaničkom okrugu je zaraženo 67 osoba, a zaražena su i 23 zdravstvena radnika - iz leskovačke opšte bolnice 18 i pet iz doma zdravlja.

Raste broj zaraženih i u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kruševcu - do sada je koronavirus potvrđen kod 55 osoba.

U čitavom Rasinskom okrugu inficirano je 88 pacijenata, a u samoizolaciji je oko 2.000 ljudi.

U Lazarevcu ukupno 9 pozitivnih na koronu, 4 preminulih

U Lazarevcu je zaključno sa današnjim danom potvrđeno devet slučajeva Covid-19, a od tog broja tri osobe su preminule od posledica ove infekcije, dok je jedna osoba koja je preminula od drugog oboljenja takođe bila pozitivna na koronu, saopštio je dr Jovan Milojević, direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević".

Kako prenosi Blic pozivajući se na Prave novine, Milojević je rekao da je 1. aprila preminuo prvooboleli pacijent, star 70 godina, da je zatim došlo do smrtnog ishoda kod muškarca starog 62 godine i da je juče preminuo mlad čovek od 39 godina.

Četvrta osoba je bio dijalizni pacijent i nije preminuo direktno od Covida, iako je bio pozitivan, naveo je Milojević, dodajući da su svi ti pacijenti imali dodatne zdravstvene probleme.

Pet pacijenata iz Lazarevca sa obostranom upalom pluća trenutno se leči u kliničko-bolničkim centrima „Zvezdara" i „Zemun".

Milojević je rekao da je do danas u Covid ambulanti Doma zdravlja u Lazarevcu pregledana 581 osoba, da je 255 lica upućeno u samoizolaciju, dok je 28 pacijenata upućeno u beogradske zdravstvene ustanove na dalju dijagnostiku.

U lazarevačkom Domu zdravlja počelo je testiranje na Covid-19, odnosno bris se uzima u ambulanti, a uzorak se transportuje u laboratoriju Torlak. Testiranje se ne obavlja po principu dobrovoljnosti, već po protokolu.

Milojević je dodao da nema obolelih kontakata i da su neki ljudi koji su bili u kontaktu sa obolelima već izašli iz izolacije.

On je istakao da u Lazarevcu nema obolelih u Domu zdravlja i nekim većim kolektivima i dodao da Dom zdravlja raspolaže dovoljnim količinama zaštitne opreme.

Čučković: U Obrenovcu preminula druga osoba od Covid-19

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković saopštio je danas da je u toj opštini zabeležen drugi smrtni slučaj od korona virusa.

Čučković je na svom Fejsbukuprofilu naveo da se radi o 73-godišnjem I.M. koji je i zvanično druga žrtva u toj opštini.

"S druge strane, informacija da danas niko nije poslat u Beograd na dalje lečenje budi nadu da će epidemija stati. Raduje takođe i informacija da su mnogi hospitalizovani negativni i da će uskoro, do kraja nedelje, biti kod kući", napisao je Čučković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Leskovcu za jedan dan UDVOSTRUČEN broj zaraženih korona virusom

Izvor: Blic, 07.Apr.2020

Na teritoriji Leskovca do sada su od novog korona virusa obolele 62 osobe, što je više nego udvostručen broj zaraženih u odnosu na ponedeljak.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.