Tržni centar Sajam u Leskovcu, popularna Šajkača, otvara se 14. oktobra

Izvor: JužneVesti.com, 23.Sep.2021, 13:06

Tržni centar "Sajam" u Leskovcu, popularna "Šajkača", otvara se 14. oktobra

Iako je popularna ”Šajkača” potpuno novi izgled trebalo da dobije marta ove godine, svečano otvaranje tržnog centra ”Sajam” zakazano za 14. oktobar. Kako je najavljeno, u ovom tržnom centru posao bi trebalo da dobije između 50 i 70 Leskovčana, a najavljen je i dolazak brendova sa kojih nema ni u većim gradovima, kao i otvaranje kuglane.

Leskovački sajam nalazi se u strogom centru grada, a samo je jedan od dva dva objekta u svetu koji imaju ima oblik šajkače. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Ovaj karakterističan oblik je zadržan, kao i što je i najavljeno kada je lokalna firma Metla preuzela vlasništvo od firme Deleta Rilestejt, a prema rečima marekting menadžera te firme Miloša Marinkova u narednim mesecima očekuje se dolazak preko 20 brendova koji će svoje lokale otvoriti u Leskovcu.

14. oktobra zvanično otvaramo tržni centar. Posao bi za početak trebalo da bude za negde između 50 i 70 ljudi. Na 5.500 kvadrata dolazi nam 20 brendova za sve generacije. Dolaze nam brendovi Aska, Piazza Italija. Neke brendove nemate ni u Nišu tako da je to pokazatelj da Leskovac razvija. Imaćemo i kuglanu, kao i najveću igraonicu gde će deca moći da uživaju i druže se. Na 300 kvadrata biće otvoren i novi market kompanije Metla. Popunjen je skoro čitav prostror, možda je ostalo još nekih 20% ali verujemo da će i to uskoro biti rezervisano - rekao je Marinkov.

U okviru tržnog centra, prema najavama, biće otvorene parfimerije, knjižare, apoteke, restorani, kao i poslovni objekti. Nakon završetka tržnog centra, krenuće se i sa gradnjom podzemene garaže, a zatim će biti izgrađena višespratnica sa 170 stanova. Završetak kompletnog kompleksa najavljen je za početak 2023. godine. Najavljen dolazak preko 20 brendova; foto: M. M.

Za starije Leskovčane sajam ima veliki značaj posebno u periodu "Zlatnog doba" jer je to bilo mesto okupljanja, održavanja mnogih kulturnih manifestacija, a tokom 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog veka tu su bile igrane rukometne i košarkaške utakmice.

Podsetimo, popularna ”Šajkača” prema najavama iz juna 2020. godine, trebalo je da bude završena marta ove godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Pri kraju radovi na uređenju tržnog centra “Sajam”

Izvor: JUGpress.com, 23.Sep.2021

LESKOVAC..Moderan šoping centar na prostoru nekadašnjeg „Leskovačkog sajma“ biće otvoren 14. oktobra, jer je pri kraju treća faza obnove. Površina objekta je 5500 kvadrata i imaće tri nivoa. Biće otvorene prodavnice svetskih brendova, od kojih se neki ne mogu naći južnije od Beograda, restoran...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.