Trg u Leskovcu opet raskopan, menjaju se popucale cevi fontane

Izvor: JužneVesti.com, 05.Jul.2022, 16:05

Trg u Leskovcu opet raskopan, menjaju se popucale cevi fontane

Mesec dana od prvog iskopavanja nezavršenog gradskog Trga u Leskovcu, fontana i dalje ne radi, pa je zbog toga sada raskopana mnogo veća površina. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da fontana, koja je nekoliko puta puštana u probni rad, ne funkcioniše, jer se menjaju popucale cevi uvezene iz Španije.

Saga oko Trga koji bi kompletno trebalo da bude završen naredne godine se nastavlja. I dok se čeka >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da najavljeni ugovor sa firmom Bauvezen konačno bude raskinut, na Trgu opet radovi. U pitanju je stari problem - fontana, ali je razlog novi.

Fontana je nekoliko puta puštena u rad, to su creva koja su došla iz Španije, dva puta su pukla na dva različita mesta i sada radimo kompletnu zamenu svih creva. Radi firma koja je bila kao podizođač za firmu Bauvezen, koji ih je zadužio - kaže Cvetanović.

Dodaje i da Grad Leskovac nije platio lazarevačkoj firmi Bauvezen 18 miliona dinara za radove koje su uradili, kao i da će nakon konačnog raskida ugovora svu neophodnu dokumentaciju predati pravosudnim organima. Drugo raskošavanje za mesec dana; foto: M. M.

Po zakonu je to 5%, znači oko 9,5 miliona, mi smo duplo veću sumu zadržali. Pripremili smo dokumentaciju, ali je sistem takava da prvo čekamo jednostran raskid ugovora s naše strane. Posle toga ide tužba - najavio je Cvetanović.

Podsetimo, osim fontane, na Trgu bi u narednih godinu dana trebalo da bude postavljeno i osvetljenje vredno 180.000 evra, ali će za to na tenderu biti izabrana nova firma, a ne Bauvezen koji je okarakterisan od strane gradonačelnika kao najveći krivac za kašnjenje radova.

Samu gradnju Trga obeležio je sukob između gradonačelnika i radnika, a postojala je mogućnost da dođe do raskida ugovora sa Bauvezenom, jer gradonačelnik nije znao ko je vlasnik te firme.

Cvetanović je i na godišnjicu formiranja nove-stare vlasti istakao da je Trg karcinom Leskovca kome neće dati da metastazira, dok je opozicija uz tortu obeležila ulazak u treću, ali ne i poslednju, godinu radova.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.