Takmičenje mladih u pravljenju biznis planova

Izvor: Blic, 26.Apr.2013, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje mladih u pravljenju biznis planova

Takmičenje u preduzetništvu srednjoškolaca iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije "Poslovni izazov zapadnog Balkana", koje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji biće održano sutra u 15 sati u Klubu poslanika.

Na takmičenju će učestvovati 65 učenika koji su pobedili na regionalnim takmičenjima održanim u Podgorici, Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Leskovcu, Novom Sadu i Čačku.

Uz pomoć biznis volontera, učenički timovi osmišljavaće rešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će drugog dana takmičenja predstaviti članovima žirija i publici.

Na završnim prezentacijama u Klubu poslanika, učenicima i gostima obratiće se Aleksandar Ljubić, državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede, Svetlana Kisić, predsednica Upravnog odbora Dostignuća mladih u Srbiji i Gordana Delić, direktorka Balkanskog fonda za demokratiju.

Ovo takmičenje ima za cilj da učenicima pruži uvid u savremeni način poslovanja i motiviše ih da razmišljaju proaktivno i svoje ideje sprovedu u delo. Takođe, takmičenje ističe važnost povezivanja mladih ljudi koji žive na teritoriji zapadnog Balkana i budi svest o neophodnosti zajedničkih aktivnosti na regionalnom nivou.

Projekat "Poslovni izazov" pokrenut je sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji koja već 8 godina sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva u školama širom Srbije i jedna je od 123 nacionalne organizacije u okviru globalne mreže Junior Achievement Worldwide koja postoji od 1919. godine.

Program takmičenja

9.00 – 12.30 Rad učeničkih timova (Hotel Park, Njegoševa 2)

15.00 – 16.30 Obraćanje govornika i prezentacije biznis planova učeničkih timova (Klub poslanika, Tolstojeva 2)

16.30 – 17.30 Koktel za učesnike, goste i predstavnike medija (Klub poslanika)

17.30 – 18.00 Proglašenje pobednika i dodela nagrada (Klub poslanika)

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Talentovani glumci Novog Beograda

Izvor: Studio B, 26.Apr.2013

Učenici OŠ „Đuro Strugar" pobednici takmičenja dramskih grupa osnovnih škola u Novom Beogradu. ..Predstava „Aven i Jazopas u Zemlji Vauka" učenika II 2 razreda OŠ „Đuro Strugar" pobednik je opštinskog takmičenja dramskih grupa učenika osnovnih škola Novog Beograda „Pozorišne igre...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.