Stefanović ponovo u vrhu takmičenja u ultramaratonu

Izvor: juGmedia, 24.Sep.2018, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović ponovo u vrhu takmičenja u ultramaratonu

„Šta životu daje vrednost, ako ne njegov neprestani vapaj za samoprevazilaženjem?”- Šri Činmoj

U organizaciji Šri Činmoj maraton tima iz Beograda, ovog vikenda održane su trke samoprevazilaženja na 6,12 i 24 sata. Na Kalemegdanu, nadmetali su se takmičari u kategorijama do i preko 50 godina.

Leskovački ultramaratonac Nebojša Stefanović iz Leskovca nije uspeo da ponovi prošlogodišnji rezultat ali se ponovo našao u samom vrhu osvojivši >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << drugo mesto  iza Zdravka Barića iz Bosne i Hercegovine koji je za prvo mesto, u toku 24 časa pretrčao 170 km.

Drugoplasirani u kategoriji a četvrtoplasirani u ukupnom plasmanu, Stefanović pretrčao je 162 km. O samoj trci, Stefanović kaže:

Žao mi je što nisam uspeo da ponovim prošlogodišnji rezultat, verovatno i zbog premora jer sam relativno skoro učestvovao na ultramaratonu na 48 časova pa je period oporavka bio prilično kratak. U narednom periodu neće biti takmičenja pa ću imati više vremena za pripreme i, nadam se, neki bolji rezultat. Zahvaljujem se AK „Dubočica“ i Gradu koji imaju puno razumevanja i pružaju mi podršku za svako takmičenje„.

Plasman na jučerašnjem takmičenju:

Šri Činmoj Maraton Tim, koji nosi ime čuvenog Njujorškog duhovnog učitelja,

inače, organizuje sportske događaje namenjene trkačima u više od 20 zemalja širom sveta. Najveći je na svetu organizator poduhvata ultramaratonskog trčanja na duge staze i organizator je podviga izdržljivosti u ostalim disciplinama poput trijatlona

i preplivavanja Lamanša

Zoran Jovanović

p.s. Sliku pehara i diplome ima Milica u mesendžer a može i neka od ranije.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.