Srećko Mitrović napravio “Pljeskavicu iz ruke” od četiri kilograma

Izvor: JUGpress.com, 31.Avg.2018, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećko Mitrović napravio “Pljeskavicu iz ruke” od četiri kilograma

LESKOVAC

Prošlogodišnji rekorder Srećko Mitrović uspeo je da ove godine napravi pljeskavicu  “iz ruke” tešku četiri kilograma.

Prečnik je bio 39, a debljina 3,7 cm. U žiriju kažu da je bilo manjih propusta tokom samog pečenja, ali da to nije nešto što bi se moglo zameriti.

Njegov prošlogodišnji rekord je bila pljeskavica od 3,5 kilograma.

Majstor Srećko Mitrović kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << planira i dalje da učestvuje, a gde je kraj u pravljenju pljeskavice „iz ruke“ ni sam ne zna.

„Nisam se spremao ove godine, jer imam dovoljno iskustva u spremanju ovakve pljeskavice. Bio sma siguran da mogu da napravim veću pljeskavicu nego prošle godine i to sam i uradio. Mislim da nema ograničenja u količini mesa od koje može da se na ovaj način napravi pljeskavica. Dolazim i sledeće godine i, naravno, pravim još veću pljeskavicu.“

Ove godine se takmičio i Petar Neškov iz Sofije.

Najpre je pokušao Petar Neškov.

Njegova pljeskavica je težila 3,5 kilograma i imala u prečniku 44 centimetara, dok joj je debljina iznosila 2,5 cm.

On nije uspeo da dobije pravi oblik pljeskavice pre nego što je stavio na skaru da se peče.

Pljeskavicu je oblikovao uz pomoć skare, tako da se njegov pokušaj nije računao.

Petar Neškov kaže da je ovo zanimljivo iskustvo za njega, a razlog zbog čega nije uspeo opravdava time što mu se meso „zapalilo“, odnosno bilo je meko i nije moglo da se oblikuje. On je do sada tri puta učestovao na takmičenju roštiljdžija i ima tri srebrne medalje.

Obe pljeskavice su, kako to tradicija nalaže, na kraju takmičenje isečene i podeljene okupljenim građanima, pre svega deci.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.