Sredinom decembra koncerti Električnog orgazma na jugu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 15.Okt.2018, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sredinom decembra koncerti "Električnog orgazma" na jugu Srbije

Mini turneju legende jugoslovenskog rokenrola Električni orgazam napraviće krajem godine, kada dolaze u niški Feedback, leskovački Tesla bar i u Klub Tvrđava u Pirotu.

Prvi u nizu koncerata na jugu Srbije održaće se u Leskovcu – 14. decembra, dan kasnije sviraju u Pirotu, dok će 16. decembra biti u Nišu.

Organizatori najavljuju da će bend publici na jugu predstaviti svoj 12. studijski album – Gde smo sad. Album, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kako navode, donosi mešavinu roka i bluza, sa upečatljivim tekstovima i prepoznatljivim vokalima Srđana Gojkovića Gileta i Ljube Đukića, koji slušaoca neminovno navodi na sve raznovrsne faze ovog kultnog beogradskog sastava.

Veoma smo zadovoljni ovim albumom. Radili smo na njemu više od pet godina. Zadovoljni smo i ponovnom saradnjom sa kućom Mascom, s kojom smo ranije radili na albumima Breskve u teškom sirupu i New Wave - kaže frontmen Orgazma Srđan Gojković Gile.

S vremena na vreme svi treba sebi da postave pitanje "gde smo sad, u ovom trenutku, u našim životima" jer, kako kaže frontmen Električnog orgazma, isuviše često boravimo u prošlosti ili budućnosti, a retko smo u sadašnjem trenutku.

Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij sa kojim je grupa sarađivala na albumima Lišće prekriva Lisabon iz 1982, Les Chansones Populaires snimljen 1983. i Kako bubanj kaže iz 1984. godine.

Muziku su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Ðukic Ljuba i Gile dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile. Blagoje Nedeljkovic Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje deonice. Što se vizualnog identiteta tiče, Tanja Mirković, sa kojom bend sarađuje prvi put, uradila je odličan omot dok je Goranka Matić zaslužna za fotografije – navode iz Električnog orgazma.

Pored nekoliko pesama sa novog albuma, Električni orgazam će na koncertima u Leskovcu, Pirotu i Nišu odsvirati i sve svoje hitove iz skoro 40 godina duge karijere.

Organizatori koncerata kažu da će uskoro objaviti informacije o ceni ulaznica i prodajnim mestima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.