Sportski direktor RK Dubočica: Krećemo u pohod na plej-of

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jul.2019, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportski direktor RK Dubočica: Krećemo u pohod na plej-of

Skoro 2 decenije trebalo je da se leskovačka Dubočica vrati među srpsku rukometnu elitu. Sportski direktor kluba Saša Miljković kaže da su jedan cilj ostvarili i da već imaju novi - igranje u plej-ofu.

Nakon teške borbe sa kragujevačkim Radničkim u Super B ligi, Leskovčani su izborili mesto u viši rang. Rukometaši su sada jedina leskovačka ekipa koja igra u elitnom takmičenju, a Miljković >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u emisiji "15 minuta" kaže da nije bilo lako, ali da ne planiraju da se zadržavaju na ovom rangu, već žele da idu dalje.

Biće teško, još nismo počeli sa pripremama, ali ne želimo da budemo tim koji će samo juriti opstanak u Superligi. Nadam se da možemo i korak dalje, a to je plej-of - kaže Miljković.

Prelomna tačka Super B lige, kako kaže, bio je poraz koji su doživeli od Prokupčana, nakon čega su imali niz od 18 pobeda.

To je rukometu u Leskovcu bio veliki šamar, ali se ispostavilo i jedna velika motivacija. Pokazali smo da možemo da se vratimo. Nije bilo lako, ali je zadovoljstvo na kraju bilo još veće - kaže Miljković.

Dubočicu je u prethodnoj sezoni krasila timska igra, a “kostur ekipe” je delimično zadržan. Trenutno, kaže Miljković, traže golmana, koji je stub svake rukometne ekipe.

Ekipu je napustio desni bek Lazar Adamović koji se vratio u Grčku, Nikola Filipović otišao je u Mačvu, a neće igrati ni Gašić. Iz Železničara smo doveli kapitena, levog beka Andriju Mađara, a u potrazi smo za golmanom - kaže Miljković.

Sa pripremama će ekipa leskovačke Dubočice krenuti u avgustu.

Vođenje Superlige od Rukometnog saveza Srbije trebalo bi da preuzme novoformirana Asocijacija rukometnih klubova Superlige (ARKUS), na čije čelu je prvi čovek Vojvodine Milan Đukić.

Asocijaciju čine klubovi superligaši, kaže Miljković, a ubuduće bi trebalo oni da organizuju utakmice, angažuju sudije i slično.

Za ozvaničenje se čeka izbor rukovodstva, a sezona superligaša trebalo bi da počne 21. septembra.

O borbi Leskovčana za ulazak u Superligu, novim igračima, daljim planovima, pripemama za novu sezonu, novoj Asocijaciji, saradnji sa niškom Željom, ali i o podršci publike više možete pogledati u emisiji "15 minuta".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.