Sloga pita da li će zbog profita Jure cela zemlja u izolaciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2020, 18:03

Sloga pita da li će zbog profita Jure cela zemlja u izolaciju

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozvali su nadležne organe da odmah postupe u skladu sa zakonom i zabrane rad južnokorejskoj kompaniji Jura u Leskovcu jer primorava radnike da nastave rad iako je u pogonu potvrđen slučaj koronavirusa.

"Sloga" traži zabranu obavljanja delatnosti u Juri u bilo kom obimu do daljeg, budući da je u leskovačkom pogonu potvrđen jedan slučaj kovida 19, dok je u poslednja dva dana 74 radnika te kompanije poslato u izolaciju.

"Šta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << još treba da se desi da ova strana kompanija poznata po ponižavanju radnika i zabrani sindikalnog delovanja, shvati da je u Srbiji gost i da Ustav Srbije i njeni zakoni važe i za nju", pita sindikat u saopštenju.

Navode da ne razumeju današnji potez gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da na sastanku sa rukovodstvom Jure dogovara koliko će radnika raditi na 5.000 metara kvadratnih, kada je propisano da nema okupljanja više od dve osobe i pitaju ko će snositi odgovornost "ako se Leskovac pretvori u novi Lugano?"

Sindikat "Sloga" pitao je predsednika i premijerku Srbije "hoće li zbog pohlepe za

profitom jedne strane firme uvesti 24-časovni policijski čas na teritoriji čitave Srbije i vikati na radnike kako su neodgovorni, jer su radili protiv svoje volje u istoj prostoriji".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U “Juri” sedmoro zaraženo, još 221 u samoizolaciji a Cvetanović kritikuje radnike zbog jutrošnjeg okupljanja

Izvor: JUGpress.com, 07.Apr.2020, 17:11

LESKOVAC.. U južnokorejskoj kompaniji „Jura“ je, po najnovijim podacima koje je danas  izneo gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović, sedmoro radnika obolelo od korone, a pod zdravstveni nadzor i izolaciju je stavljeno 221 zaposlenih , dok je juče 76 osoba  dobilo takvo rešenje...„Ovih...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.