Izvor: JUGpress.com, 22.Sep.2021, 17:31

Slavlje!!! Osam godina kako uredjuju javne površine

LESKOVAC

Iz kabineta gradonačelnika Leskovca je saopšteno da se danas navršava tačno osam godina otkako su počele akcije uredjenja javnih površina (čitaj čišćenje mini deponija i odvoženje smeća, možda i košenje trave) koje se organizuju vikendom, godinama uz redovno prisustvo medija.

Jer, ko nije došao, gradonačelnik prozivao u kameru (misli se na velike i bitne medije, JUGpress i Nova Naša reč to ne prate).

Dakle, danas mu dođe rođendan >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << akcije za koju smo na stranicama Regionalne informativne agencije JUGpress mnogo puta pitali zašto se na sva zvona talamabsa o nečemu što je redovan posao za koji inače dobijaju novca od građana , koji pune i gradski budžet, svi učesnici u njoj.

Sem ako nije jedina svrha slikanje .

Takodje, nikad nije saopšteno koliko prijava je podnela i kazni napisala komunalna policija onima koji su đubre opet bacali na mestu koje je već čišćeno.

Napoznatiji primer su deponije u Radničkom naselju i ona pored Donje Jajine, na šta su više puta upozoravali i čitaoci JUGpressa.

Dakle, evo i objave sa sajta grada.

“Vikend akcije uređenja javne površine u organizaciji grada Leskovca, u saradnji sa Javno komunalnim preduzećem Komunalac, Odeljenjem za zaštitu životne sredine i Odeljenjem komunalne policije Gradske uprave grada Leskovca i kompanijom PVV su, na inicijativu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, prvi put organizovane pre osam godina, 2013 godine.

Prva akcija, na kojoj je uklonjen otpad održana je na današnji dan u Međi.

Od tog, do današnjeg dana, pomenute službe, pored redovnih aktivnosti svake subote i nedelje, sprovode akcije uređenja javnih površina širom teritorije grada Leskovca, kako u samom gradu, tako i u okolnim naseljenim mestima i selima.

Od 2013. do danas, očišćeno je preko 550 lokacija i uklonjeno je preko 6000 tona otpada.

Nažalost, gomilanje otpada se na pojedinim lokacijama ponavlja, te grad Leskovac i navedene službe ponovo apeluju na sve stanovnike da čuvaju svoju okolinu je brinu o zaštiti životne sredine i otpad odlažu na mestima predviđenim za te namene”, navodi se u objavi.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.