Škola u Velikoj Grabovnici dobila novi krovni pokrivač

Izvor: juGmedia, 29.Avg.2018, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola u Velikoj Grabovnici dobila novi krovni pokrivač

Kako je obećano pre nepuna dva meseca, Osnovna škola „Vuk Karadžić“, dobila je novi krovni pokrivač, za šta je grad Leskovac izdvojio 1.365.000 dinara sa PDV-om.

U okviru sanacije krova, naglasio je Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Bojan Tojaga koji je danas obišao školu sa saradnicima, u okviru sanacije 80 posto krovnog pokrivača, zamenjeno je oko 5.000 crepova, delimično zamenjene >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << dotrajale grede, kompletno su zamenjene letve kao i dotrajali oluci.

Izvođač radova bila je AD „Crna Trava“ Leskovac, kojom su zadovoljni iz lokalne samouprave.

Direktor škole Mića Kostić je, zahvaljujući se na obavljenim radova, ocenio je da je ovo tek početak jer „ima još dosta toga da se uradi u matičnoj i isturenim odeljenjima“, kaže direktor škole sa 187 učenika.

Od početka godina izvršeno je 8 rekonstrukcija i sanacija sanitarnih čvorova i zamenjena tri krovna pokrivača

Inače, Tojaga je istakao da lokalnu samoupravu i odeljenje koje vodi do kraja ove godine čeka još mnogo posla, kada je reč o radovima vrednih od milion do milion i po dinara.

Kao što je sanacija krova  u isturenoj školi Branka Radičevića u Međi, kompletna izgradnja novih toaleta u Slavujevcu i sanacija toaleta u školi 11. oktobar , kao i u izdvojenom odeljenju u Bobištu“.

On je podsetio da se novcem Kancelarije za javna ulaganja kompletno rekonstruiše škola „Josif Kostić“ u centru Leskovca , gde bi uskoro trebalo da se krene sa drugom fazom, čeka se rekonstrukcija Trgovinsko ugostiteljske škole, kao i Škola za tekstil i dizajn. Takođe, vršiće se kompletna rekonstrukcije škole „Vožd Karađorđe“ u Leskovcu, „Ace Sinadinović“ u Predejanu i rekonstrukcije „11. oktobra“.

Te škole će ove i naredne godine biti u poptuno novom ruhu, a planiramo i izgradnju Dnevnog boravka u okviru 11. oktobra. Kao što vidite dosta se radi, i subotom i nedeljom i praznicima i sve što više radimo vidimo da treba da se odvoji još malo vremena jer je dan kratak“.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.