Sistemska dezinfekcija i deratizacija Leskovca počinje od ponedeljka

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jun.2021, 13:10

Sistemska dezinfekcija i deratizacija Leskovca počinje od ponedeljka

Akcija sistemske dezinskecije i deratizacije Leskovca počeće u ponedeljak, 28. juna i trajaće do 10 avgusta, navodi se u saopštenju Odeljenja za zaštitu životne sredine, odakle dodaju da će akciju sprovoditi firma Rakom 92 iz Beograda i Zavod za javno zdravlje Leskovac, dok će nadzor vršiti niški Zavod. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije sa virusom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << korona, deratizacija i dezinsekcija će biti obustavljeni.

Dezinsekcija podrzumeva tretmane larvi i odraslih formi komraca, suzbijanje krpelja na javnim zelenim površinama, ali i dezinsekciju svih poslovnih i pomoćnih opštinskih zgrada. Deratizacija će, kako se navodi u saopštenju, biti sprovedena na grobljima, u "nehigijenskim" naseljima, kanalizcionim mrežama, priobaljima, javnim zelenim površinama i podrumskim prostorijama kolektivnog stanovanja.

Na osnovu preporuke Zavoda za javno zdravlje iz Leskovca, suzbijanje bubašvaba, bubarusa i drugih štetnih insekata u objektima kolektivnog stanovanja, kao i deratizaciju podrumskih prostorija u zgradama, moguće je vršiti od 28. juna do 10. avgusta uz poštovanje svih epidemioloških mera - navodi se u saopštenju.

Građani Leskovca će o svakoj aktivnosti na otvorenom biti obavešteni lepljenjem plakata na vidnim mestima sa datumom i vremenom kada će se tretmani vršiti.

Podsetimo, prskanje protiv komaraca u Jablaničkom okrugu je već vršeno od 4. do 7. juna.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Akcija sistematske dezinfekcije i deratizacije 28. juna u Leskovcu

Izvor: B92, 25.Jun.2021, 09:32

Akcija sistemske dezinsekcije i deratizacije na teritoriji grada Leskovca za 2021/2022. godinu počeće u ponedeljak, 28. juna, navode u saopštenju za javnost u Odeljenju za zaštitu životne sredine...Akciju sprovodi firma "Rakom 92" iz Beograda i Zavod za javno zdravlje Leskovac, a stručni nadzor...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.