Šest predstava na ovogodišnjem Festivalu amaterskih pozorišta u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 24.Okt.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest predstava na ovogodišnjem Festivalu amaterskih pozorišta u Leskovcu

Ansambli glumaca amatera iz Banja Luke, Kostolca, Blaca, Lebana, Boljevca i Despotovca takmičiće se na Festivalu amaterske pozorišne režije koji se u Leskovcu održava od 31. oktobra do 6. novembra. Osim takmičarskog, organizatori najavljuju i bogat prateći program.

Na Festival se prijavilo 15 ansambala, a reditelj Miodrag Dinulović je za takmičarski deo izdvojio 6.

Festival počinje u četvrtak, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 31. oktobra od 19 sati, a publika će, van konkurencije moći da pogleda predstavu Do godine, kao i uvek u kojoj igraju Milan Lane Gutović i Mina Lazarević. Nakon predstave biće otvorena izložba o Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Prva takmičarska predstava igra se u petak, 1. novembra, a nastupiće DIS teatar iz Banja Luke, dok su trećeg dana na programu predstave Protuve piju čaj i Mrtvo more za početnike.

Osim takmičarskog dela, u kome će publika moći da vidi 6 predstava amaterskih trupa, ovogodišnji festival prate radionice glume, izložbe i projekcija filma. Na zatvaranju Festivala publika će premijerno moći da vidi novi komad leskovačkih Dramatera Bliži nebu - kažu organizatori.

U nedelju, 3. novembra na repertoaru je predstava Karolina Nojbe ansambla iz Kostolca, dok je dan kasnije na sceni BAG teatar iz Boljevca i predstava Kovači.

Pretposlednje večeri igra se poslednja takmičarska predstava - Putujuće pozorište Šopalović, a nastupiće trupa iz Blaca.

Premijerom predstave Bliži nebu amaterske trupe iz Leskovca, koja se igra van kokurencije, i dodelom nagrada, zvanično će biti zatvoren FAPOR.

Karte za predstavu Do godine, kao i uvek koštaju 600 dinara i mogu se kupiti na biletarnici Leskovačkog kulturnog centra, dok je ulaz na ostale predstave slobodan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.