Izvor: JUGpress.com, 02.Sep.2019, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak lokalne samouprave sa direktorima osnovnih i srednjih škola

LESKOVAC

Povodom početka nove školske 2019./2020. godine gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, sa svojim saradnicima održao je sastanak kome su prisutvovali i direktori osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Leskovca.

Pre sastanka prikazan je film o ulaganjima lokalne samouprave u prosvetu za vreme ovog, ali i ranijih mandata Cvetanovića.

„Budućnost pripada onim društvima koja imaju neophodna znanja, zato je adekvatno i kvalitetno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << obrazovanje jedan od osnovnih činilaca razvoja i unapređenja zajednice“ rekao je gradonačelnik na početku svog obraćanja i naglasio da je ulaganje u ovu oblast ulaganje u budućnost.

„Izdvajanja za prosvetu su izdvajanja koja vam se mnogostruko vrate, zato što samo kvalitetno obrazovani mladi mogu biti stubovi budućnosti čitavog društva. Kao rukovodioci grada mi im za to moramo postaviti čvrst temelj. Kako bi obrazovanje i školovanje bilo adekvatno primenjeno neophodno je ulagati u školsku infrastrukturu, povećavati izdvajanja za oblast prosvete, svim učenicima i prosvetnim radnicima obezbediti jednake uslove za nesmetan rad. Da smo tome posvećeni mogli ste videti u filmu koji smo vam prikazali na početku sastanka. Izdvajanja za oblast prosvete povećavaju se svake godine, a u ovoj godini su najviša do sada i iznose 634,5 miliona dinara. I to: 286 miliona za predškolsko obrazovanje; 212,7 miliona za osnovno obrazovanje; 117,6 miliona za srednje obrazovanje i 18 miliona za Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju.“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.