Izvor: JUGpress.com, 30.Nov.2022, 19:46

Ročište po tužbi vlasnika Milenijum tima protiv JUGpressa odloženo jer je Bošnjak imao ,,privatne obaveze,,

BEOGRAD-LESKOVAC-VRANJE

Prvo ročište po drugoj tužbi kompanije Millenium Team protiv Centra za demokratiju i razvoj juga Srbije, osnivača Regionalne informativne agencije JUGpress, trebalo je da bude održano danas. Tužba je podneta zbog teksta u kome je JUGpress preneo navode predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića sa konferencije za novinare u Vranjskoj banji, a koji su se ticali navodnog rada ove kompanije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
JUGpress je optužen da je ovim prenošenjem izjave političara naneo duševni bol vlasnicima kompanije, Ivanu Bošnjaku i Stojanu Vujku. Prvobitnim tužbenim zahtevom najpre je traženo 100 000 evra, da bi zahtev u jednom trenutku bio smanjen na 100 evra.

Ivan Bošnjak, jedan od direktora koji su tužbu podneli, pojavio se u čekaonici Suda. Međutim, kako je suđenje počelo sa zakašnjenjem od više od pola sata, Bošnjak je napustio zgradu Suda pre nego što je suđenje počelo. Njegova pravna zastupnica je izjavila da je jedan od tužilaca morao da ode jer se kasnilo sa početkom ročišta, a on je imao neodložne privatne obaveze. Zbog izostanka Bošnjaka, ročište je moralo da bude pomereno, pa tužena, glavna i odgovorna urednica Regionalne informativne agencije JUGpress Ljiljana Stojanović, ovom prilikom nije mogla da da izjavu.

Naredno ročište na kome će Bošnjak imati priliku da da izjavu je zakazano za 25.04.2023. S obzirom na to da postoji mogućnost da tužilac ponovo izostane sa suđenja, a kako tužena Stojanović ne bi morala ponovo da putuje iz Leskovca i gubi čitav radni dan, sutkinja je odlučila da urednica JUGpress-a dostavi svoju izjavu nezavisno od tužioca, što će moći da učini nekoliko dana nakon što Ivan Bošnjak dostavi svoju izjavu.

Podsećamo, prenošenje izjave Vuka Jeremića od strane JUGpress-a poslužilo je kao povod za podnošenje još dve tužbe protiv ovog medija.

Suđenje po tužbi podnetoj zbog navodnog umanjenja vrednosti žiga je završeno, te stranke čekaju presudu. Više o ovom slučaju pročitajte ovde.

Suđenje po poslednjoj od tri tužbe zakazano je za 21. februar 2023.

36

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Odložena glavna rasprava po tužbi Milenijum tima protiv JUGpressa

Izvor: JUGpress.com, 01.Dec.2022, 13:48

LESKOVAC-BEOGRAD..Glavna rasprava po tužbi vlasnika Milenijum tima Ivana Bošnjaka protiv Jugpresa i Centra za demokratiju, koja je trebalo da bude održana danas u Palati pravde, odložena je jer je počela pola sata kasnije, kada je Bošnjak napustio zgradu suda zbog neodložnih obaveza...Na današnjem...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.