Rast broja novozaraženih i hospitalizovanih u Jablaničkom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jul.2020, 11:13

Rast broja novozaraženih i hospitalizovanih u Jablaničkom okrugu

Od 111 testiranih uzoraka sa teritorije Jablaničkog okruga - 12 je pozitivno, najnoviji su podaci Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu. U Opštoj Bolnici u Leskovcu hospitalizovano je 69 pacijenata, što je za 8 više u odnosu na jučerašnji dan.

Najviše testiranih je iz Leskovca - 101, odakle je i najveći broj novozaraženih - 11. Jedan pozitivni na korona virus zabeležen je i u Vlasotincu.

Među >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << novoobolelima najviše je zaposlenih osoba - 7, dok je zaraženo i troje studenata i 2 nezaposlena - kažu u Zavodu za javno zdravlje.

Na današnji dan, 3. jula, hospitalizovano je 69 pacijenata u Opštoj bolnici, a kako kažu u ovoj zdravstvenoj instituciji, u poslednja 24 sata imali su 7 prijema i 4 otpusta.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu obolelo je ukupno 947 osoba, a najviše registrovanih slučajeva je u Leskovcu - 735. U Vlasotincu je od početka epidemije zaraženo 116 osoba, u Lebanu 53, Bojniku 28 i Medveđi 15.

Zbog porasta broja obolelih, Štab za vanredne situacije uveo je mere za sprečavanje širenja virusa korona, poput obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.