Prvaci obojili svoj svet na kolovozu (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 05.Okt.2018, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvaci obojili svoj svet na kolovozu (VIDEO)

Ulica Radoje Domanovića pored istoimene biblioteke bila je danas na sat vremena vlasništvo đaka prvaka iz pet ovdašnjih škola koji su svoj svet mašte iscrtavali na asfaltu, pod sloganom “Deca su svet”, a u okviru četvorodnevne, završne, manifestacije Biblioteke Leskovac “Dobro došli prvaci!“.

Leskovačka biblioteka nizom akcija obeležila je pola veka od početka besplatnog učlanjivanja đaka prvaka, sa istovremenim >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << obeležavanjem Dečje nedelje pod sloganom “Moje je pravo da živim srećno i zdravo”.

Bibliotekari s gradonačelnikom Leskovca

Biblioteka Leskovac DECA SU SVET

Posted by Jugmedia on Петак, 05. октобар 2018.

Đaci su crtali i bojili uz pomoć bibliotekara i svojih učitelja, pošto im je pesnik Dragan Radović prethodno recitovao stihove Duška Radovića, a pravke su pozdravili i predstavnici lokalne samouprave sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem na čelu.

Decja nedelja – Dobro dosli prvaci

Posted by Jugmedia on Петак, 05. октобар 2018.

Želim vam da budete dobri đaci, budete vredni, da često provodite ovde vreme i da redovno čitate”, poručila je pomoćnica gradonačelnika Marija Jovanović, dok je gradonačelnik Cvetanović podsetio mališane da je danas i Dan učitelja i učiteljica.

Golubovi mira

Pošto su išarali ulicu, prvacima su podeljene besplatne članske karte, a potom su sa biliotekarima i učiteljima obišli biblioteku.

Dragan Radović

Prvake je pozdravila i v.d. direktora biblioteke Vesna Ilić

Prvi put sa članskom kartom biblioteke

Inače, u okviru manifestacije, održano je niz dečjih radionica i druženja sa dečjim piscima, a otvorene su i dve izložbe, izložba starih fotografija sa Dečijeg odeljenja i izložba starih i retkih slikovnica iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka kolekcionara Jasmine Petković.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Prvaci iscrtali plato i ulicu kod biblioteke

Izvor: JUGpress.com, 05.Okt.2018

LESKOVAC..Na platou ispred i ulici pored biblioteke „Radoje Domanović“ povodom 50 godina obeležavanja akcije „Dobro došli prvaci!“ i Dečje nedelje pod sloganom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“ organizovan je interaktivni književni susret i druženje...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.