Proverene sposobnosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka

Izvor: RTS, 16.Jan.2020, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proverene sposobnosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka

U centrima za obuku u Somboru, Valjevu i Leskovcu završena je provera obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka.
Ministarstvo odbrane je saopštilo da je završena provera vojnika koji su uniformu obukli početkom decembra prošle godine.

"Posle uspešno realizovanih gađanja iz pešadijskog naoružanja i fizičke provere, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << instruktori obuke izvršili su proveru osposobljenosti vojnika", saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Vojnici generacije "decembar 2019", nakon realizovane šestonedeljne individualne obuke, uspešno su prošli i evaluaciju obučenosti, odnosno proveru stečenih znanja, sposobnosti i veština iz taktičke i strojeve obuke, pešadijskog naoružanja i Pravila službe.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Svaka čast, momci! SRPSKI VOJNICI USPEŠNO PROŠLI PROVERU OSPOSOBLJENOSTI (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2020

Instruktori obuke izvršili su proveru osposobljenosti vojnika..U centrima za obuku u Somboru, Valjevu i Leskovcu završena je provera obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka...Ministarstvo odbrane je saopštilo da je završena provera vojnika koji su uniformu obukli početkom decembra...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.