Izvor: JUGpress.com, 10.Feb.2022, 23:58

Privatizacija “Toplane” i kakve će biti kotlarnice u “Dubočici” ?

LESKOVAC

Odbornik Nenad Zdravković se osvrnuo na rad JP „Toplana“ naglasivši da je direktor ovog preduzeća rekao da ne postoji nikakav dokument ili pismo o nameri za neko buduće privatno-javno partnerstvo „Toplane“.

„Takav dokumant ipak postoji i ima naslov „Analiza predloženog projekta javno-privatnog partnerstva“. Znači, neko je već analizirao projekat koji je predložen za javno-privatno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << partnerstvo sa „Toplanom“. Na direktno pitanje kako ne postoji, rečeno je da nema pečat „Toplane“. Podsećam, da smo ovde usvajali plan da dve kotlarnice „Toplane“ u naselju Dubočica pređu na gas. Direktor je samoinicijativno promenio tu odluku i odlučio da jedna kotlarnica bude na tzv. biomasu, odnosno sečku. Po ovom ugovoru bi se grad obavezao da nekih 90% energije kupuje od tog privatnog partnera, a cena bi bila 6,5 dinara po kilovat satu. Trenutna cena ka potrošačima „Toplane“ je 5,04 dinara. Znači, poskupeće grejanje… Ulagali smo u „Toplanu“ poslednjih godina i sada ćemo to da damo u ruke privatno-javnom partneru od koga moramo da kupujemo svu energiju. Da ne pominjem radnike koji će tako ostati bez posla.“

Zdravkoviću je odgovorio gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da ta ulaganja u „Toplanu“ smatra za pohvalu i upitao kako da se to nije dogodilo ranije?

„Kada smo došli „Toplana“ je bila u minusu 20 miliona, a kada je tamo bio Nebojša Krstić bilo je 80 miliona u plusu. Takve stvari su se već desile u Nišu, Vranju i Pirotu, pa je logično da makar preuzmete dokumentaciju od tih gradova, da vidite šta je dobro, a šta je loše i da napravite komparativne vrednosti u svemu tome. Decidno kažem da ne postoji nikakav zvanični papir niti inicijativa za bilo kakav početak privatizacije ili javno-privatno partnerstvo.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.