Premijerka u Leskovcu najavila razgovor sa izvođačem radova na Trgu, u Vlasotincu nije dobrodošla

Izvor: JužneVesti.com, 03.Avg.2021, 16:09

Premijerka u Leskovcu najavila razgovor sa izvođačem radova na Trgu, u Vlasotincu "nije dobrodošla"

Drugi dan posete Jablaničkom okrugu predsednica Vlade započela je u Leskovcu obilaskom Opšte bolnice, Postrojenja za prečišćavanje vode i obilaznice, gde je dočekana aplauzom prisutnih, uglavnom zaposlenih u javnim preduzećima. Zakazala je, kaže, zbog kašnjenja i razgovor sa firmom koja rekonstruiše Trg, a obećava da će popraviti stanje sa platama koje su u Okrugu niže od republičkog proseka.

Upoznala se i kako će izgledati Bulevar Nikole Pašića nakon završetka >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << radova, a kaže i da je upoznata sa problemom kašnjenja završetka radova na Trgu. Tvrdi da ne zna ko je vlasnik firme Bauvezen, ali ističe da je sinoć poslala poruku svojim saradnicima da zakažu razgovor sa tom firmom.

Ne znam ko je vlasnik te firme, to bar možete lako proveriti na APR-u. Nedopustivo je takvo ponašanje, tako da ćemo uskoro obaviti razgovore i sastanke i pozvati ih na odgovornost. To je najveći problem koji Leskovac trenutno ima - rekla je Brnabić.

Prema rečima predsednice Vlade Ane Branbić u Jablaničkom okrugu je trenutno nezaposleno 7,1% građana, ali je brine činjenica da je prosečna plata u tom okrugu ispod republičkog proseka, te da će Vlada dati sve od sebe da se stanje popravi. Premijerka ne zna ko je vlasnik "Bauvezena"; foto: M. M.

Investicije u Leskovcu su pomogle da ceo okrug ima samo 7,1% nezapolsenih građana, verovali ili ne. Dakle, to je značajno niže od republičkog preseka, ali su nam i prosečne plate niže. Počeli smo od nule, plate rastu, ali su pre bile baš niske pa se to još uvek vidi. Moramo da radimo dodatno da bi se ta razlika smanjila, da razlika nestane i da se prosek plata poveća - rekla je Brnabić.

Ona se osvrnula i na strane fabrike i investitore u Leskovcu i dodala da su inspekcije izlazile na teren i da ni u jednoj fabrici nije utvrđena niti jedna nepravilnost.

Tokom dana predsednica Vlade obišla je i Vlasotince, gde je otvorila novu fiskulturnu salu Osnovnoj školi "Siniša Janjić".

Ipak, za razliku od Leskovca, topli doček izostao je u Vlasotincu, gde je u centru iznad mosta na Vlasini postavljen transparent Građanskog fronta Vlasotince na kome je pisalo "Nisi dobrodošla".

#Vlasotince Nije naša premijerka.#NisiDobrodošla pic.twitter.com/TwyONPgqdZ

Posetu Jablaničkom okrugu završila je u Crnoj Travi gde je obišla kompaniju "Jumko".

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.