Pravila ponašanja za učenike, nastavnike i roditelje

Izvor: JUGpress.com, 24.Jan.2018, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravila ponašanja za učenike, nastavnike i roditelje

LESKOVAC

Novoformirani Gradski saveta roditelja usvojio je „Jedinstvena pravila ponašanja za učenike, nastavnike i roditelje“.

U izradi jedinstvenih pravila ponašanja učestvovale su sve škole. U Leskovačkom kulturnoim centru su bili izloženi predlozi, a komisija sastavljena od psihologa i pedagoga koristeći te predloge je izradila ovaj pravilnik koji će važiti u svim školama na teritoriji grada. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

Na kraju je ispisana i afirmativna poruka za učenike: „Kada osetiš kako je lako ponašati se pristojno, zakon i kazne odraslih biće ti suvišni.“

Gradski savet roditelja grada Leskovca se sastoji od po dvoje ili troje delegiranih predstavnika iz svih 12 srednjih, 25 osnovnih i jedne predškolske ustanove sa teritorije grada Leskovca.

Prioritetni cilj ovog saveta je prevencija i rešavanje problema vršnjačkog nasilja, edukacija roditelja o nenaslinoj komunikaciji sa decom, stvaranje bezbednog i podsticajnog okruženja u školama, ali i prevencija zdravstvenih problema kod dece (gojaznost, deformiteti i sl.).

Pored predstavnika roditelja podršku savetu daju i predstavnici lokalne samouprave, zdravstva, socijalnih službi i milicije.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.