Izvor: JUGpress.com, 19.Avg.2022, 21:53

Pozivali na šetnju protiv Parade ponosa pozivajući se na crkvu u kojoj kažu da ne znaju ništa o tome

LESKOVAC

U dva poziva koji je naša redakcija dobila kao poziv za izveštavanje sa protestnog skupa protiv organizovanja „Parade ponosa“ stoji poziv građanima „da daju punu podršku organizatoru Srpskoj pravoslavnoj crkvi“.

Međutim, večeras je iz pouzdanih izvora novinarima rečeno da niko nije kontaktirao leskovačko sveštenstvo oko organizacije, podrške ili bilo čega vezanog za ovaj protesti skup, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << te da se radi o zloupotrebi Crkve, ali i okupljenih građana.

Na poziv koji su uputili Nova demokratska stranka Srbije i Patriotski pokret „Nema nazad” kako bi se održala protestna šetnja protiv organizovanja „Euro prajda “ u Beogradu, večeras pored Hrama svetog Simeona Mirotočivog u naselju “Dubočica” okupilo se 50-ak građana. Do šetnje nije došlo, jer je, po rečima Đorić Hadži Gorana, zakonski rok od prijave MUP-u do šetnje pet dana.

„Mi smo šetnju prebacili za ponedeljak, 22. avgust, ali je vest o održavanju na današnji dan već otišla u javnost preko društvenih mreža. Izvinjavam se okupljenima, ali barem smo prisustvovali večernjoj službi i molebanu u crkvi u naselju Dubočica. Zato pozivam sve da se okupimo u ponedeljak u 18 časova ispred Hrama svetog Simeona Mirotočivog i prošetamo do Gradskog trga.“

Jedan od građana koji su se odazvali pozivu je i Bratislav Ćosić za koga nije rečeno u kom je svojstvu večeras govorio , rekao je da je došao da da podršku organizatorima protesta protiv „Euro prajda“, najavljenog za septembar mesec u Beogradu.

„ Inače, lično sam protiv Prajda koji bi sada trebao da poprimi  i neke veće razmere. Nemam ništa protiv te grupacije ljudi, ali smatram da to polako prelazi u teror manjine nad većinom“, tvrdi on.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.