Potpisan ugovor sa Džinsijem, zakupio na devetnaest godina “Sintetiku”

Izvor: JUGpress.com, 12.Okt.2018, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor sa Džinsijem, zakupio na devetnaest godina “Sintetiku”

LESKOVAC

Dve sednice u jednom danu održali su članovi Gradskog veća grada Leskovca, kako bi stvorili mogućnost davanja u zakup nepokretnosti u javnoj svojini grada Leskovca, neposrednom pogodbom, zakupcu kompaniji „Jeanci Serbia“ d.o.o.

Ova kompanije je u pismu o namerama izrazila želju da proširi proizvodnju tekstila u Leskovcu, te da zbog toga ima potrebu za poslovnim i kancelarijskim prostorom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << gde bi pokrenuli proizvodnju i zaposlili 350 radnika na neodređeno vreme. DŽinsi želi da od grada u zakup uzme objekte bivšeg DP „Sintetika“ u zakup neposrednom pogodbom, uz obavezu plaćanja procenjene tržišne vrednosti zakupnine.

Načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović kaže da su očekivani prihodi grada, od novih zapošljavanja i zakupnine oko 2,7 miliona evra za period od 21 godine, na koliko je dogovoren zakup.

Na prvoj sednici su gradski većnici odobrili pokretanje postupka i obavezali komisiju koju čine predstavnici Odelenja za pravno-imovinske poslove, Odelenja za finansije, JP „Dom“, Odelenja za stambeno-komunalne poslove i JP „Urbanizam i izgradnja“ da se u neposrednoj pogodbi dogovore oko cene sa investitorom.

Nakon toga, komisija je donela Odluku o davanju u zakup neposrednom pogodbom, kao i tekst ugovora koji su članovi Gradskog veća usvojili na novoj sednici. Sat kasnije sa predstavnicima DŽinsija lokalna samouprava, koju je predstavljao gradonačelnik Goran Cvetanović, je potpisala Ugovor o zakupu.

Cvetanović je podsetio da DŽinsi u Leskovcu posluje već osam godina i da trenutno upošljava 532 radnika.

„Oni su najpre tražili da im prostor bivše DP „Sintetika“ ustupimo po ceni od 1 dinar na 99 godina, ali nakon teških i dugotrajnih pregovora dogovoreno je da plate tržišnu cenu zakupa u iznosu od 5697 evra plus PDV. Takođe, u roku od tri godine moraće da uposle 350 radnika i taj broj uposlenika moraju da imaju sve do isteka Ugovora za zakupu. Inače, kompanija „DŽinsi“ neće dobiti nikakve podsticaje od države za upošljavanje ovih 350 radnika.“

Predstavnik kompanije „DŽinsi“ Ajdogan Turkilmaz kaže da ovim objektom firma završava ono što je imala u planu, a to je da uposli 1000 ljudi.

„Sa ovih 350 imaćemo preko 850, ali ta brojka od 350 novih radnika je minimum koji ćemo uposliti. Sve što smo do sada obećali ispunili smo, tako da će biti i u ovom slučaju. Kako će to izgledati u praksi, koliko će biti radnika, koliko stručnih lica već smo objavili u biznis planu”.

Na pitanje novinara JUGpressa da li ova firma ima neophodne ekološke sertifikate za primenu preparata kojima tretira svoje proizvode i šta s edešava sa otpadom, rekao je ” Mi smo „zelena“ firma, imamo sertifikate za dokumetnaciju i materijale. Prečišćavamo otpadne vode, kako biološkim, tako i hemijskim tretmanom. Generalno imamo sve inostrane i srpske sertifikate da možemo da radimo”, tvrdi Turkilmaz.

Građevinski objekti bivšeg DP „Sintetika“ koji su predmet zakupa su upravna zgrada površine u osnovi 398 kvm, spratnosti Pr+2; proizvodna hala, površine u osnovi 3528 kvm, spratnosti P+1; proizvodna hala, površine u osnovi 5594 kvm, spratnosti Pr i novoizgrađeni objekat-portirnica, površine 7,93 kvm. Ukupna korisna površina objekta je 12946,97 kvm.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.