Počeli radovi na gasifikaciji Zelene zone u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Sep.2021, 10:04

Počeli radovi na gasifikaciji Zelene zone u Leskovcu

Kako bi se fabrici Aptiv, kao i investitorima koji planiraju da grade svoje pogone u Zelenoj zoni u Leskovcu, omogućilo lakše grejanje, započelo se sa radovima na gasifikaciji. Načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović rekao je da će celokupni radovi koji će se raditi iz dve faze koštati 50 miliona dinara.

Sa radovima se zvanično počelo 20. septembra, ali sam Cvetanović nije precizirao kada će radovi biti završeni.

Prvo su geometri obeležili trasu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zatim će cevovod biti razvežen duž trase, a onda će biti urađeno zavarivanje cevovoda. Radovi koji slede su iskopavanje kanala za polaganje cevovoda za gasovod, a kasnije se očekuju radovi na izgradnji merno regulacione stanice u samoj industrijskoj zoni. Vrednost radova koju trenutno izvodimo jeste 25 miliona dinara, a toliko će koštati i radovi na drugoj fazi. Teško je reći kada će radovi biti završeni, ali nakon zavrešetka radova trebalo bi da se krene sa gasifikacijom Leskovca - rekao je Cvetanović.

On je dodao i da će kapaciteti biti 2000 metara kubnih na sat, pa da će biti dovoljno gasa za sve fabrike koje budu izgrađene u Zelenoj zoni.

Prošle nedelje leskovački odbornici usvojili su projekat gasifikacije, a gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović još ranije je najavio olakšice invetitorima u "Zelenoj zoni" i najvio dolazak turske kompanije, kao i izgradnju novog pogona fabrike "Statovac".

Podsetimo, Skupština Srbija odobrila je preduzeću Srbijagas kredit u iznosu od 28 miliona evra za izgradnju gasovoda od Leskovca do Vranja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.