Počeli radovi na Bulevaru Nikole Pašića u Leskovcu, krajnji rok za završetak 150 dana

Izvor: JužneVesti.com, 29.Apr.2021, 17:04

Počeli radovi na Bulevaru Nikole Pašića u Leskovcu, krajnji rok za završetak 150 dana

Višegodišnje najave o rekonstrukciji obilaznice oko Leskovca konačno su se obistinile, radovi na Bulevaru Nikole Pašića krenuli se pre nekoliko dana, a prema rečima direktora JP Urbanizam i izgradnja Novice Nikolića za 150 dana će to biti moderna saobraćajnica sa 4 kolovozne trake, dve biciklističke staze i stazom za pešake. Dužina puta koja će biti rekonstruisana je više od 900 metara, a u izgradnju će Putevi Srbije uložiti 268,7 miliona dinara.

Obilaznica >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koja Leskovac povezuje sa okolnim opštinama, ali i dočekuje sve koji se isključe sa auto-puta na najavljene rekonstrukcije čeka više od 10 godina. Naveći problem na Bulevaru Nikole Pašića predstavljaju uske kolovozne trake, ali i rupe. Po rečima direktora JP Urbanizam i izgradnja, obilaznica će dobiti sasvim drugačiji izgled. Radovi krenuli pre nekoliko dana; foto: M. M.

Biće ovo moderna saobraćajnica sa 4 kolovozne trake, a sa obe strane će se nalaziti staze za bicikliste i pešake. Nakon završetka radova koji su najavljeni za 150 dana, ovde će biti postavljeno i novo ulično osvetljenje, biće rekonstruisana elektromreža, a uradićemo i novu vodovodnu mrežu u delu od Ulice Dimitrija Tucovića do mosta. U delu od Ulice 28. marta do novog kružnog toka gabarit celog puta je 24 metara, dok je od novog kružnog toka do Niške ulice gabarit 20 metara - rekao je Nikolić.

Radove na izgradnji nove obilaznice u dužini od 900 metara izvodiće preduzeće Srbijaautoput koje je na tenderu dobilo poverenje državnog preduzeća Putevi Srbije.

Ako ne bude nekih iznenađenja, ne bi trebalo da bude većih problema oko završetka radova. Nadam se da smo na javnoj nabavci izabrali izvođača koji je sposoban da izvede radove do kraja i u roku. Trećina novca će baš otići, kao što je i direktor Nikolić rekao, na rekonstrukciju instalacija koja je neophodna - rekao je predstavnik Puteva Srbije Mirko Stefanović.

Pored preduzeća Putevi Srbije koji je glavni finasijer projekata i preduzeća Srbijaautoput koji će izvoditi radove, Grad Leskovac je za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa izdvojio oko 98 miliona i još 10 miliona za objekte koji su bili na trasi buduće saobraćajnice. Saobraćaj se za sada odvija u obe kolovozne trake; foto: M. M.

Za sada se saobraćaj odvija u obe kolovozne trake, a iz preduzeća "Srbijaautoput" najavili su da će o eventualnim izmenama režima saobraćaja Leskovčane blagovremeno obavestiti.

Podsetimo, radovi na obilaznici krenuli su još 2010. godine, od tada su rokovi često pomerani, a 2018. godina je i ministrka Zorana Mihajlović najavila da će iz republičkog budžeta u rekonstrukciju Bulevara Nikole Pašića biti uloženo 195 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Rekonstruiše se Bulevar Nikole Pašića

Izvor: JUGpress.com, 29.Apr.2021

LESKOVAC..Na jednoj od najprometnijih leskovačkih uulica, Bulevaru Nikole Pašića, otpočeli su radovi na rekonstrukciji. Nakon isteka 150 dana, koliko je predviđeno za radove, ova saobraćajnica dužine 938,5 metara će imati četiri kolovozne trake, biciklističku stazu i trotoare sa obe strane....

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.