Izvor: JUGpress.com, 17.Sep.2019, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planski dokument za izgradnju novih zgrada u parku naselja Dubočica ipak nije po zakonu

LESKOVAC

Sektor za inspekcijski nadzor Odeljenja republičke urbanističko-građevinske inspekcije u Nšu, koji je inspekcijski nadzor vršio na osnovu peticije stanara naselja Dubočica, konstatovao je „da je deo planskog dokumenta – Plana generalne regulacije 6 – „Dubočica“ na građevinskom području GUP-a Leskovca – blokovi 30, 31, 46 i 47 i deo bloka 73 („Službeni glasnik grada Leskovca“, 31/15) >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << NIJE usaglašen sa Generalnim urbanističkim planom Leskovca od 2010. do 2020. godine („Službeni glasnik grada Leskovca“, 4/12) što je u suprotnosti sa članom 33. Zakona o planiranju i izgradnji“.

Zbog ovoga , a u skladu sa zakonom, republički urbanistički inspektor Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će predložiti ministru nadležnom za poslove prostornog planiranja i urbanizma pokretanje postupka za ocenu zakonitosti dela plana – Plan generalne regulacije 6 – „Dubočica“ na građevinskom području GUP-a Leskovca – blokovi 30, 31, 46 i 47 i deo bloka 73 („Službeni glasnik grada Leskovca“, 31/15), deo bloka 47, celina 2 (UPa i UPb).

Inspekcija će predložiti ministru nadležnom za poslove prostornog planiranja i urbanizma da donese rešenje o zabrani primene planskog dokumanta do njegovog usklađivanja sa zakonom, navodi se u obaveštenju republičke urbanističko-građevinske inspekcije koje je dostavljeno stanarima naselja Dubočica.

Svi zvanični orgnai grada Leskovca, gradonačelnik, Gradska uprava, Odeljenje urbanizma i inspekcije, gradske athitekste  tvrde da je prodaje dela parka u naselju Dubočica radi izgradnje stambenih zgrada , uradjena isključivo po zakonu..

Zbog ove prodaje i namere da se u parku gradi stambena zgrada stanari naselja Dubočoca protestuju više nedelja.

Sve vreme se nadležni pozivaju na deo planskog dokumenta za koji je republička inspekcija utvrdila da nije u skladu sa Generalnim urbanističkim planom.

I šta sad?

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Inspekcija: Zidanje u leskovačkoj Dubočici nelegalno

Izvor: JužneVesti.com, 17.Sep.2019

Nakon što je grupa Leskovčana koja se mesecima bori protiv zidanja novih zgrada na zelenim površinama u naselju Dubočica slučaj prijavila, iz Inspekcije odgovaraju da plan detaljne regulacije za to naselje nije usaglašen sa generalnim urbanističkim planom. Aktivisti ovog naselja kažu da to znači...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.