PSG: Zatvaranje Vlasotinačke petlje maltretiranje građana

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jun.2019, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Zatvaranje Vlasotinačke petlje maltretiranje građana

Da se zatvaranjem pojedinih izlaza na auto-putu od Niša do Vlasotinca povećavaju troškovi vozača, jer moraju da kruže, smatraju u leskovačkom Pokretu slobodnih građana. Zatvaranjem Vlasotinačke petlje, kažu oni, vlast samo pokazuje koliko misli na građane.

Oni koji se upute u ove krajeve do određenih mesta, moraju obilaznim putem, te im izgradnja Koridora 10, kažu u ovom Pokretu, ništa ne znači.

Koliko se misli na građane, posebno kada ih treba maltretirati, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pokazuje i primer zatvaranja ulaza na auto-put na Vlasotinačkoj petlji. To što se vozačima uvećava kilometraža i potrošnja najskupljeg goriva u regionu, nadležnima ništa ne znači - kažu u PSG.

Pitaju se i zbog čega je otvoren Koridor 10, ako ima još radova na deonici, ali i zašto je počelo sa naplatom putarine, ako naplatne stanice nisu izgrađene.

Očigledano je bilo bitno da predsednik otvori auto-put, a naplatne rampe će biti napravljene kasnije, ima vremena. Važno da nisu zaboravili da stave pano na kome se nalaze “svetla na kraju tunela”, a to da li se ovime ometa saobraćaj, nikog nije briga - navode u saopštenju.

Dodaju i da je 26,3 kilometara kroz Grdeličku klisuru preplaćeno i da je sramno da se na godišnjem nivou asfaltiralo manje od 5 kilometara auto-puta, kao i činjenica da su radovi oduženi na 6 godina.

Podsetimo, naplata putarine od Doljevca do Preševa počela je 15. juna i tada su, zbog naknadne izgradnje naplatnih stanica, pojedini izlazi zatvoreni.

Građani su prethodnog vikenda morali da idu okolnim putevima jer za radove nisu znali, a smatraju da im se ovim produžava putovanje i da su izlazi neadekvatno obeleženi.

Iz Puteva Srbije odgovorili su da se kilometraža ne povećava i da bezbednost učesnika u saobraćaju nije ugrožena.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.