PRETUŽNO! Preminuo deka koga deca nisu želela da uzmu iz bolnice u Leskovcu (UZNEMIRUJUĆ FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2019, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETUŽNO! Preminuo deka koga deca nisu želela da uzmu iz bolnice u Leskovcu (UZNEMIRUJUĆ FOTO)

Načelnik Urgentnog centra Miodrag Stojković kaže da ovo nije prvi pacijent o kojem su se brinuli u ovoj službi, a kojeg “niko nije hteo”.

Nakon četiri dana provedenih u jako teškom stanju u prostorijama Urgentnog centra Opšte Bolnice Leskovac, šezdesetčetvorogodišnjii Mihajlo Đorđević preminuo je danas, potvrdio je za Jugmediju njegov sin Milan.

Mihajlo je u bespomoćnom stanju, iscrpljen i izmoren, sa znacima dehidratacije, ležao potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nag u Urgentnom centru Opšte bolnice Leskovac tri dana jer ni na jednom odeljenju nisu želeli da ga prime, a porodica je o njegovom stanju obaveštena tri dana kasnije i takođe je odbila da ga vodi kući uz obrazloženje da je u jako lošem stanju i da mu je potrebna zdravstvena nega.

- O svemu dalje, ko je kriv a ko nije zato što je moj otac umro, istraživaće nadležni organi - kaže njegov sin Milan.

U leskovačkom Centru za socijalni rad upozoravaju već godinama unazad da su ovakvi socijalni slučajevi, pa i beskućnici, sve veći problem celog socijalnog sistema u Srbiji i da, nažalost, na lokalu ne postoje ustanove za prihvat takvih lica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.