”Osvežimo grad idejama mladih” -  poziv omladini u Leskovcu da se uključi u građanski aktivizam

Izvor: JužneVesti.com, 11.Avg.2022, 14:07

”Osvežimo grad idejama mladih” - poziv omladini u Leskovcu da se uključi u građanski aktivizam

Sopstvene ideje kako da Leskovac postane lepši i bolji grad za život mladih, šta je potrebno da se njihov položaj u društvu poboljša i sa kojim problemima se najčešće suočavaju, leskovačka omladina imaće priliku da iznese na Međunarodni dan mladih, 12. avgusta, od 20 sati na Trgu, kada će zvanično biti pokrenuta akcija Udruženja Tim 42 ”Osveži grad idejama mladih”.

Kako navode iz Udruženja, mladi će preko onlajn formulara mesec dana od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << akcije odgovarati na pitanja koja se odnose na njihov položaj, nakon čega će biti sakupljeni svi odgovri, a najbolji predlozi i ideje biće prosleđeni Kancelariji za mlade, ali i lokalnoj samoupravi.

Međunardoni dan mladih je povod da krenemo sa kampanjom da se ideje mladih reailziju. Oni će preko upitnika praktično moći da predlažu Gradu svoje ideje, potrebe, probleme. Mi ćemo kao Tim 42 pratiti šta Grad od svega toga može da ispuni i oni će imati povratnu informaciju šta je to što može da se realizuje. Ideja je da mladi direktno komuniciraju sa lokalnim vlastima, jer su mladi bitan faktor svakog društva - kažu iz Tima 42.

Štandovi na Trgu u petak, 12. avgusta, biće postavljeni od 20 do 22 sata, a mladi će uz pomoć volontera moći da saznaju kako da se njihove ideje čuju i vide.

Biće tu i štandovi sa limunadom, nagradni konkursi, biće i muzike, imaćemo DJ-a, a sve sa ciljem da otpočnemo akciju i da mladi aktivno učestvuju u donošenju bitnih odluka, pogotovo nekih koje se tiču njih samih. Nekima će se to možda svideti, pa se aktivno uključe i krenu da prate šta se to dešava i kako se Leskovac razvija - kažu iz Udruženja.

Podsetimo, iz Tima 42 apelovali su da je nezaposlenost mladih u Leskovcu veliki problem, kao i da skoro 70% njih ne zarađuje novac, a da u tom udruženju pokušavaju da utiču na mlade da se uključe u donošenju najvažnijih odluka govore i brojni treninzi koje organizuju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.