Osnovna škola u Velikom Trnjanu proslavila 130 godina postojanja

Izvor: juGmedia, 10.Okt.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovna škola u Velikom Trnjanu proslavila 130 godina postojanja

Osnovna škola „Nikola Skobaljić“ u Velikom Trnjanu danas je proslavila Dan škole i 130 godina postojanja, a počasni gost proslave jubileja bio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradnicima.

On je tom prilikom najavio da je upravo  njihova tradicija razlog kandidature za dobitnika Oktobarske nagrade, koju će im sutra svečano uručiti tokom svečane sednice povodom Dana grada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
„Vaša škola ima čast da nosi ime velikog vladara Dubočice, koji se prkosno borio protiv turskog opsedanja njegovog utvrđena i meni je veliko zadovoljstvo što mogu da školi „Nikola Skobaljić“ čestitam veliki jubilej. Naša deca imaju priliku da se obrazuju u školama sa dugom tradicijom i istorijom“, rekao je gradonačelnik.

Pored ove škole, u ovoj godini Leskovac može da se pohvali da čak 5 njegovih škola, među kojima je i Dom učenika, proslavljaju velike jubileje.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

130 godina škole u Velikom Trnjanu, ko znao, ko video

Izvor: JUGpress.com, 10.Okt.2018

LESKOVAC..Osnovna škola u selu Veliko Trnjane danas je obeležila 130 godina postojanja i rada...Osnovana davne 1888. godine jedna je od najstarijih u leskovačkom kraju...Najpre je radila u staroj turskoj opštini a 1936 godine u centru sela je napravljena nova školska zgrada...Ovu školu su pohadjala...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.