Izvor: JUGpress.com, 31.Jul.2019, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana javna rasprava o izgradnji parka za pse u Leskovcu

LESKOVAC

U sali Skupštine grada Leskovca održana je Javna rasprava povodom inicijative 1237 građana za izgradnju parka za pse u Leskovcu. U ime inicijativnog odbora predlog je pojasnio Ivan Grujić upitavši najpre da li Leskovcu uopšte treba park za pse i, kao treba, koje su to lokacije na kojima bi mogli da budu.

„Procena je da u Leskovcu imamo ima 15.000 pasa. Naš predlog je da se izgrade dve ograđene >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << javne površine na kojoj psi mogu bezbedno i slobodno da se kreću. Mi koji čuvamo pse imamo obavezu da obezbedimo kvalitetan život svojim ljubimcima, da brinemo o njihovom zdravlju i potrebama, što podrazumeva i fizičku aktivnost i socijalizaciju. Socijalizovani, odnosno društveniji psi su manje agresivni i prema ljudima i prema drugim životima. Minimalni uslovi za izgradnju parka su ograda i kanta u kojoj bi se sakupljao pseći izmet. Potrebno je održavati čistoću u tom parku, što bi bila obaveza vlasnika životinja koji tu borave. za ovo se ako najefikasnije rešenje pokazalo ono u kome u parku postoji video nadzor. Predlažemo dve lokacije, park kod Gradskog stadiona, a drugi u okviru parka „9 Jugovića“. Procena troškova izgradnje ograde kod stadiona je oko 400-500.000 dinara.“

Javna rasprava je pokazala da je mali broj onih koji se protive izgradnji parka za pse. Znatno veći broj građana podržava ideju izgradnje, ali ne na predloženim lokacijama. To će biti predmet rasprave i na sednici Gradskog veća.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.