Od korone u Srbiji preminulo još 11 osoba, od toga tri u Nišu i jedna u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jul.2020, 16:47

Od korone u Srbiji preminulo još 11 osoba, od toga tri u Nišu i jedna u Leskovcu

Prema poslednjim podacima u Srbiji je od posledica virusa korona preminulo 11 osoba, a 4 od njih su sa juga - tri koji su bile hospitalizovane u Kliničkom centru u Nišu i jedna u Opštoj bolnici u Leskovcu. U poslednja 24 sata registrovan je još 351 oboleo od kovida u Srbiji, na respiratorima je 169 pacijenata, od kojih 13 u niškom Kliničkom centru.

Ukupno je u kovid bolnicama niškog Kliničkog centra hospitalizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 351 pacijent, 18 više nego juče. Kod 117 pacijenata, od kojih i 4 deteta koja su u stabilnom stanju, potvrđeno je prisustvo virusa korona, što je 8 više u odnosu na jučerašnji dan.

U poslednja 24 sata u Nišu su preminule još 3 osobe, a na aparatima za veštačku ventilaciju priključeno je 13 pacijenata, dvoje više u odnosu na poslednji presek.

Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor. Nažalost, uprkos svim naporima lekara 3 pacijenta, sa potvrđenim virusom covid -19 je preminulo - kažu u Kliničkom centru.

U Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, hospitalizovana su 142 pacijenta, 5 više nego juče. U poslednja 24 sata jedna osoba preminula je od posledica izazvanih virusom korona, kaže direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević, 60 pacijenata je na kiseoničkoj potpori, a za sada nema pacijenata na respiratorima.

Od ukupnog broja hospitalizovanih kod 19 je potvrđeno prisustvo virusa korona.

U poslednja 24 sata primljeno je 11 novih pacijenata sa simptomima virusa korona, dok je četvoro otpušteno sa lečenja. Zbog teške kliničke slike jedan pacijent prebačen je na lečenje u niški Klinički centar. Nažalost, 75-godišnja pacijentkinja preminula je od posledica izazvanih ovim virusom. Ona je imala obostranu upalu pluća, bila je gojazna i srčani bolesnik - kaže Dimitrijević.

Leskovački Zavod za javno zdravlje briseve testiranih osoba počeo je da šalje laboratoriji u Batajnici, zbog zagušenja i dugog čekanja rezultata iz laboratorije "Vatreno oko", a danas je pristiglo 84, od kojih je 28 pozitivnih iz Jablaničkog okruga. Najviše novoobolelih je u Leskovcu - 22, a po 2 nova slučaja zabeležena su u Lebanu, Vlasotincu i Medveđi.

Od početka epimije u Jablaničkom okrugu od virusa korona obolelo je ukupno 1.078 osoba, najviše u Leskovcu - 842. U Vlasotincu je od početka epidemije zaraženo ukupno 122, Lebanu 62, Bojniku 28 i Medveđi 24.

U 4 kovid bolnice u Vranju ukupno je hospitalizovano 188 pacijenata, a kod 100 je potvrđeno prisustvo virusa.

U Zdravstvenom centru u Surdulici trenutno se leče 62 pacijenata, a kod 53 je potvrđeno prisustvo kovida.

U poslednja 24 časa na virus korona testirano su još 8.393 osobe u Srbiji, rečeno je na konferenciji republičkog Kriznog štava, od kojih je 351 pozitivnih. Od posledica virusa od početka epidemije preminulo je 429 osoba.

Hospitalizovana su još 234 pacijenta u poslednja 24 sata, a ukupno je na teritoriji Srbije u kovid bolnicama smešteno 4.667 osoba. Od početka epidemije registrovano je 19.334 zaraženih.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.