Obavljena provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

Izvor: B92, 16.Jan.2020, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obavljena provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

U centrima za obuku u Somboru, Valjevu i Leskovcu završena je provera obučenosti pripadnika Vojske Srbije na dobrovoljnom služenju vojnog roka

U pitanju su vojnici koji su vojničku uniformu obukli početkom decembra prošle godine.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, posle uspešno sprovedenih gađanja iz pešadijskog naoružanja i fizičke provere, instruktori obuke izvršili su proveru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osposobljenosti vojnika.

"Vojnici generacije 'decembar 2019', nakon realizovane šestonedeljne individualne obuke, uspešno su prošli i evaluaciju obučenosti, odnosno proveru stečenih znanja, sposobnosti i veština iz taktičke i strojeve obuke, pešadijskog naoružanja i Pravila službe", dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.