Novi-stari direktori leskovačkih preduzeća i ustanova

Izvor: JužneVesti.com, 14.Dec.2018, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi-stari direktori leskovačkih preduzeća i ustanova

Nakon neuspelog konkursa i uvođenja v.d. stanja, Istorijski arhiv raspisao je novi konkurs, a na direktorsko mesto doći će nekadašnja direktorka Marija Lazarević. Leskovački Vodovod, nakon ostavke dosadašnje direktorke Kosare Ilić, dobiće vršioca dužnosti, a na to mesto predložen je Branislav Stanković.

Čelna pozicija Istorijskog arhiva bila je u v.d. stanju nešto više od 3 meseca i u tom periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ustanovu je vodio profesor svetske književnosti Dragan Radović.

Konkurs je u međuvremenu ponovo raspisan, stoji u skupštinskom materijalu, i nakon što je sproveden, za rukovodioca ove ustanove predložena je nekadašnja direktorka Marija Lazarević.

Na konkurs su stigle 2 prijave. S obzirom na to da kandidat Goran Minčić nije imao dokaz o radnom iskustvu - 5 godina sa visokom stručnom spremom, on nije ispunjavao uslove konkursa. Prijava kandidatkinje Marije Lazarević bila je blagovremena i kompletna, te je pozvana na razgovor - piše u materijalu.

Nakon obavljenog razgovora, Upravni odbor je konstatovao da Marija Lazarević ispunjava sve uslove, da poznaje na koji način funkcioniše ustanova i da može doprineti razvoju Istorijskog arhiva, zbog čega je predložena za direktora.

Marija Lazarević Istorijski arhiv trebalo bi da vodi u naredne 4 godine. Inače, ona je diplomirala na Tehničkom fakultetu u Boru, gde je završila i master studije. Od 2015. do 2013. radila je u Gradskoj upravi, 2013. imenovana je za vršioca dužnosti direktora Istorisjkog arhiva, a godinu dana kasnije i za direktora ove ustanove, koju je vodila do septembra 2018.

Dosadašnja direktorka Vodovoda Kosara Ilić podnela je ostavku iz, kako stoji u skupštinskom materijalu, ličnih razloga, te će ovo preduzeća, kako su Južne vesti već pisale dobiti vršioca dužnosti. Na to mesto predložen je diplomirani inženjer elektrotehnike Branislav Stanković, nekadašnji šef kabineta gradonačelnika.

Stanković je od 2001. do 2014. radio u privatnom sektoru, u 2016. je vodio kabinet gradonačenika, a od 2017. radi kao glavni elektrooperater u Vodovodu, a zatim i kao procesni inženjer električnog održavanja u istom preduzeću.

O ovim predlozima odlučivaće odbornici na današnjoj sednici Skupštine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.