Izvor: Beta, 30.Avg.2018, 23:15 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Novi rekord na Roštiljijadi, ispečena pljeskavica od 66,1 kilograma mesa
Majstori roštilja leskovačkog restorana "Koliba" ispekli su večeras pljeskavicu od 66,1 kilogram roštiljskog mesa, najveću do sada na leskovačkoj Roštiljijadi, oborivši sopstveni prošlogodišnji rekord kada su ispekli pljeskavicu od 65 kilograma.Prečnik pljeskavice pre pečenja bio je 1,9 metara.Tokom pečenja i okretanja sa džinovske pljeskavice nije otpao ni jedan komadić mesa kao prethodnih godina, a majstori iz "Kolibe": Ljubiša Djordjević, Predrag Lazarević i Nikola Panić, kojima je ovo treći rekorr zaredom, rekli su novinarima da je presudno bilo iskustvo iz prethodnih godina."Izbacili smo sve ranije greške i evo napravili smo pljeskavicu kojom smo i mi i žiri zadovoljni. Treću godinu zaredom 'Koliba' ne menja ekipu, pa je normalno što smo uigrani", ocenio je Predrag Lazarević, inače jedan od dvojice vlasnika restorana "Koliba".Ipak, bilo je i kritičnih trenutaka što se videlo po čestim konsultacijama trojice majstora koji su jednog momenta morali da "stišavaju" vatru na džinovskom roštilju, postavljenom ispred bine u centru Leskovca, gde se odvija Roštiljijada."Najkritičnije jeste sama temperatura, podesiti temperaturu da pljeskavica ne izgori u tom prvom delu, a onda dolazi ono najgore – da se pored ovakve temperature okrene ovaj džin. Ipak, uspeli smo, hvala Bogu", nije krio radost Lazarević.Brendirano "Leskovačko roštilj meso" i ovoga puta pripremano je u ...