Izvor: N1 televizija, 05.Avg.2021, 08:32

Novi poslodavci i nove „dijagnoze“: Kad lekar bolest nazove imenom fabrike

Ovog jula leskovački ortoped Aleksandar Rangelov je, kaže, upoznao novu vrstu bolesnika. To su uglavnom žene, često mlade, koje boluju od upale tetiva i tetivnih ovojnica, lumbaga, išijasa... Koje su već poluinvalidi za hitno lečenje, a ne za rad. I koje najčešće rade u leskovačkoj fabrici Aptiv. Njegova objava u vidu ispovesti na društvenim mrežama gde je to bolesno stanje sa karakterističnim tegobama, hroničnim premorom i depresijom nazvao "sindrom Aptiva", izazvala je buru reakcija na mreži. Doktor Rangelov za portal N1 kaže da je i pre bilo pacijenata iz Jure i drugih firmi, ali je sada "probijen plafon". Doktor pravnih nauka Mila Petrović, koja je doktorirala na temi o sprečavanju povreda na radu i profesionalnih bolesti, kao i zaštite u slučaju njihovog nastupanja, ukazuje da je bezbedno i zdravo okruženje jedan od pokazatelja prava na dostojanstven rad.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Sindrom Aptiv”: Dijagnoza koja se završava operacijom posledica je riljanja u fabričkim logorima

Izvor: Luftika.rs, 05.Avg.2021

Ovog jula leskovački ortoped Aleksandar Rangelov je, kaže, upoznao novu vrstu bolesnika. To su uglavnom žene, često mlade, koje boluju od upale tetiva i tetivnih ovojnica, lumbaga, išijasa… Koje su već poluinvalidi za hitno lečenje, a ne za rad. I koje najčešće rade u leskovačkoj fabrici...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.