Izvor: JUGpress.com, 11.Maj.2020, 14:30

Nova stranka: Vučić ignorisao apele za pomoć radnicima, a danas Jura glavno žarište

LESKOVAC-BEOGRAD

Nakon alarmantnih podataka o Leskovcu kao glavnom žarištu koronavirusa poslednjih dana i sve više zaraženih radnika, postalo je jasno da je u pitanju još jedan u nizu dokaza o neefikasnom i zakasnelom postupanju države u borbi sa pandemijom, saopštila je Nova stranka.

“Iako sa režimskog vrha i iz samog Kriznog štaba >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << svakodnevno dobijamo naizgled ohrabrujuće podatke o slabljenju zaraze u Srbiji, javnosti se prećutkuje činjenica da je samo u pogonima kompanije Jura čak 50 radnika obolelo. Sve više pozitivnih radnika iz dana u dan imamo tačno mesec i po dana od kada su sami štrajkom upozorili na nebezbedne uslove rada i nedostatak zaštitne opreme u fabrici. Podsećamo da je Nova stranka još na početku pandemije oštro osudila izjavu predsednika Aleksandra Vučića, koji je, ignorišući vest o tada prvom zaraženom radniku, poručio da “korona nikoga u Srbiji neće pobediti, pa ni njega”. NOVA je i tada uputila predsedniku pitanje, na koje do danas nismo dobili odgovor – Vučiću, da li si siguran da korona neće pobediti nijednog radnika Jure? Sa druge strane, podaci o desetinama novozaraženih zaposlenih govore sami za sebe. Ne samo što su bili prinuđeni da rade bez maski i rukavica i, zbog procesa proizvodnje, onemogućeni da drže distancu, radnici su ostali i bez zaštite kako svojih nadređenih, koji nisu sprovodili mere prevencije, tako i samog državnog vrha. I dok su fotografije radnika nabijenih jedni uz druge u prevozu do fabričkog pogona šokirale društvene mreže, a prvi oboleli u Leskovcu registrovani još početkom aprila, niko od nadležnih prstom nije mrdnuo da sasluša i zaštiti te ljude. Stoga Nova stranka, iznad svega, obolelima želi brzo ozdravljenje i oporavak u ovim izazovnim vremenima za ceo svet, ali i njima, kao i svim građanima Srbije, obećava da ništa od svega na šta mesecima, pa i godinama upozoravamo, neće proći nekažnjeno. Prva prilika za to jesu izbori koji nas očekuju krajem juna, a na kojima će politička kazna režimu biti jasna poruka šta građani misle o njihovom kriminalu, neodgovornosti i primitivizmu proteklih 8 godina”, navodi se u saopštenju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.