Niški univerzitet prvi put na Šangajskoj listi iz oblasti hemije

Izvor: JužneVesti.com, 28.Avg.2018, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški univerzitet prvi put na Šangajskoj listi iz oblasti hemije

Na prestižnoj rang-listi svetskih univerziteta po prvi put se u oblasti hemijskog inženjerstva našao Univerzitet u Nišu, dok je drugu godinu zaredom ovaj univerzitet rangiran i na listi u oblasti matematike.

Pošto se hemijsko inženjerstvo na niškom Univerzitetu razvija jedino na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, upravo je ovaj fakultet zaslužan za rangiranje na ovoj uglednoj listi.

To je zasluga u najvećoj meri ljudi koji su zaposleni na fakultetu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bave se hemijskim inženjerstvom i objavljivali su naučne radove. Radovi publikovani u celom svetu se boduju, njihovi impakt faktori, odnosno kategorija tih radova, obim i broj, kao i njihova citiranost - kaže dekan Tehnološkog fakulteta prof. dr Ljubiša Nikolić.

Na listi u oblasti hemijskog inženjerstva Univerzitet je rangiran između 401. i 500. mesta, a na toj poziciji se nalaze i Univerzitet iz Novog Sada i Sveučilište u Zagrebu.

Dekan Tehnološkog fakulteta u Leskovcu kaže da je ovo deo istorije ove visokoškolske ustanove.

Ovo je za nas istorijski uspeh. Ponosni smo na to - ističe Nikolić.

Drugu godinu zaredom Univerzitet u Nišu se našao na uglednoj Šangajskoj listi u oblasti matematike. U odnosu na lane kada je bio između 301. i 400. mesta u ovoj oblasti niški Univerzitet je “pao” na poziciju između 401. i 500. mesta.

Inače, Univerzitet u Beogradu rangiran je u čak 27 oblasti, novosadski u tri oblasti, a Univerzitet u Kragujevcu u jednoj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.