Niški DIF pomaže leskovačkim sportskim klubovima da se „ozakone“

Izvor: juGmedia, 03.Mar.2017, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški DIF pomaže leskovačkim sportskim klubovima da se „ozakone“

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša ubuduće će vršiti edukaciju sportskih kadrova u Leskovcu, a za uzvrat u dogovoru sa gradskim strukturama će koristiti neke od sportskih objekata.

Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji saradnji popisali su danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i prodekan ovog fakulteta prof. dr Miodrag Kocić

Vršićemo edukaciju svih tih kadrova i oragnizovati >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << različite tipove seminara kako bi pomogli sportskim klubovima i pojedincima da svoja akta usmeravaju i uređuju prema novom Nacrtu zakona o sportu“, objasnio je prodekan niškog fakulteta.

Na potpisivanju ugovora i gradonačelnik i prodekan saglasili su se da će to biti na obostranu korist, naročito imajući u vidu da je ovaj Fakultet primamljiva opcija za leskovačke đake i da petinu njihovih studenata čine mladi iz Leskovca i okoline.

Ova saradnja će biti od posebnog značaja za unapređenje kvaliteta leskovačkog sporta, s obzirom na to da Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu poseduje dijagnostički centar za testiranje sportista“, rekao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Trener karate „Bušido“ iz Leskovca Vladimir Šiškin upozorio je još pre par meseci da će prilikom rangiranja sportskih organizacija morati posebno da se „otvore oči“ u kontroli trenera koji rade sa sportistima jer, kako tvrdi, 40% njih u ovom gradu nema potrebnu licencu za rad.

Najgore je što njih niko ne kontroliše a oni treniraju našu decu“, poručio je tada.

U lokalnoj samoupravi su još tada obećali da će u februaru postaviti Sportskog inspektora čiji će posao upravo biti i provera licenci trenra po klubovima.

Podsećamo, gradonačelnik Goran Cvetanović je još letos insistirao da se formira baza podataka svih sportskih klubova i udruženja koji konkurišu za budžetska novčana sredstva sa konkretnim podacima da li oni naplaćuju članarine , a prikrivaju taj profit.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.